Zli decak sanke deda mraz

Зли дечак украо санке од Деда Мраза и слупао их

Zli decak sanke deda mraz

Невоље су настале кад је мали неваљалко покушао да полети на санкама

ЧАЈЕТИНА – Малолетни Ч. Ж. (11) из Крушевца прерушио се у Деда Мраза и украо му санке док је овај делио пакетиће деци туриста на Златибору. Неваљали малишан се потом закуцао санкама у борове, док су се ирваси разбежали по околним шумама. 

Дечак Ч. Ж., који је пред Новогодишње празнике стигао на Златибор са родитељима и млађим братом, рекао је полицији да је био љут на Деда Мраза што је тог дана најавио да ће делити поклоне само деци од три до седам година. Како би га умирили, родитељи су му купили мали костим Деда Мраза који су видели код Кинеза и рекли му: “Ево, буди ти Деда Мраз”. Али он је то схватио и буквално.

– Док је брадоња цупкао мог брата на крилу, вичући “хо-хо-хо, хо-хо-хо”, а мама и тата гледали, ја сам се искрао у костиму Деда Мраза и прикрао се санкама са четири ирваса који су били привезани за дрво. Одвезао сам их и ошинуо, па смо појурили преко планине, а ја сам викао “хо-хо-хо, хо-хо-хо” – казао је неваљали дечак.

Он истиче да му из непознатог разлога није успевало да полети, како то ради Деда Мраз.

– Мислио сам да ће нам то успети ако прелетимо преко неке јаруге. Али било је мало снега и ваљда нисмо успели да добијемо брзину и запели смо о неко камење па смо ударили у један високи бор на почетку шуме – рекао је несташко који се том приликом лакше угру(д)вао.

Санке Деда Мраза су се распале, али је срећом наишао шумар Бора, који је рекао да ће му добро доћи за потпалу, јер лакирано дрво боље гори, а стабла у шуми су ионако заштићена. Ирваси су се разбежали, а како се може начути, то је изазвало бес локалних јелена, јер су им ови згодни странци покупили најбоље женке. 

А несрећни Деда Мраз био је утучен након губитка саоница, изјавивши да их је купио на лизинг када је одлучио да покрене приватни бизнис.

– Остадох и без учешћа и без рата које сам платио. Од каско осигурања ће се наплатити лизинг компанија, а мени шипак. И ирвасе сам изнајмио од неких Лапонаца, а сад шта ћу, где да их нађем… – јадао се Деда Мраз, који је рекао да му не преостаје ништа друго него да поново пријави у Агенцију за изнајмљивање Деда Мразева и да код њих ради за мизерну надницу. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *