suncanje

Зима неспремно дочекала грејну сезону

suncanje

Зима окривила позну јесен за индолентан однос према послу

БЕОГРАД – Зима и хладно време, који су уобичајени за овај период године, у потпуности су неспремно дочекали грејну сезону у Србији.

Уместо таласа хладног ваздуха са Северног пола, Србију је запљуснуо врућ ветар са подручја Сахаре, што је резултирало температурама до скоро 30 степени, а као најодговорнију за такво стање, зима је оптужила позну јесен.

– Након прилично прохладног лета и обећавајуће леденог септембра, дошло је до недопустивог опуштања и индолентног односа октобарског хладног времена према послу, а ево исту ситуацију имамо и на самом старту новембра. Ето шта се дешава када се потцени тако опасан противник какво је топло време – изјавила је зима. 

А министарка енергетике Зорана Михајловић рекла је да су све топлане у Србији спремно дочекале таласе топлог ваздуха. 

Успели смо да обезбедимо не само да се грађани Србије не смрзавају на старту грејне сезоне, већ и да могу да шетају у мајицама кратких рукава у својим становима. То је сјајан резултат тек реконструисане владе, остварен захваљујући великом напору запослених у топланама. Надамо се да су грађани Србије задовољни топлином својих домова. Станови су до те мере загрејани да их ни широм отворени прозори не могу расхладити – истакла је Михајловићева. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *