železara Smederevo Mladja

Железара Смедерево почиње производњу гитарских ручица за тремоло

železara Smederevo Mladja

Динкић добио идеју за нови посао док је компоновао свој нови хит "Смрзох се у високој пећи"

СМЕДЕРЕВО – У Смедереву ће почетком маја порасти температура, тачније у високим пећима смедеревске челичане, сазнаје Наша Патка од неименованог извора из канцеларије за столом од преко пута генералног директора железаре „Смедерево“ који је желео да остане анониман.

Веровали или не, али 5.300 радника ове фабрике је просто ожеднело од нерада и решили су да утоле жеђ за послом и уложе свој труд у преоријентацију производње.

Од маја ће се у овој фабрици производити гитарске ручице за тремоло. Ову епохалну идеју смислио је ни мање ни више него министар економије Млађан Динкић, док је компоновао свој нови хит: „Смрзох се у високој пећи“. У једном делу песме када је требао да забендује мало, схватио је да му инбус кључ не решава проблем, јер му не пасују навоји на месту за тремоло ручицу. Мало је мућнуо главом и пала му је на памет ова страшна идеја, да споји ружно и штетно по домаћу индустрију.

Чим су чули да ће у смедеревској фабрици ускоро почети да се производе тремоло ручице, трговачки путници корпорације „Фендер“ наручили су 6.543.210 комада ове чудне справице која оживљава гитару завијајућим звуком.

Радници челичане весело трљају руке свињским сапуном већ дуже време, а од скора свињски сапун ће заменити рибљи који је одличан антиабразив. Ових дана ће високе пећи бити у тихом ходу, што значи да морају ходати на прстима како не би пробудили портира Гришу, иначе Гинисовог рекордера у испијању  чувене „зозоваче“ чију је целу производну серију за 2013. годину откупио овај весели алас.

Оно што чини куриозитет је то да ће се од септембра у овој фабрици производити и ДВД дискови за снимање сапуница тј. каро-серија, тако да су светски познате продукцијске куће као што су Би-Би-Си, Канал 4, као и најпознатија међу њима Телевиса, већ авансирале комплетну производни програм за наредне четири године.

И ето, од једног дављеника у живом песку, сламчица спаса донела је невероватан преокрет у спашавању посрнуле, нагнуте, погнуте, клечеће и замало лежеће индустрије.

Зато порука свим предузећима у реорганизацији, ликвидацији, стечају и осталим стањима привредне мождане смрти „Ничија није до зоре горела, висока пећ“.

За нашу Патку из Смедеревског крематоријума, Угљеша Чађеновић – Црни. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *