Због квара на ХААРП систему уместо Србије залеђена Америка

ГЕКОНА – Систем ХААРП у који је америчко министарство одбране уложило милијарде долара, покварио се у критичном моменту, и уместо у Србију, таласе поларне температуре послао је у САД, пише дописник Чикаго Трибјуна са Аљаске где је смештен овај систем за контролу климе. 

HAARP razglednica USA

Вешти трговци већ су пустили у промет нове разгледнице са поздравима из САД

– Желели смо да направимо поларни експеримент на малој територији, али тако да не буде у питању острво, а опет да не захватимо друге околне земље.У питању је дакле нешто као фокусирана енергија, само у овом случају фокусирана хладноћа. Хтели смо да видимо да ли је живот могућ ако се температура нагло спусти  испод -80 степени Фаренхајта (-62 степени Целзијуса, прим. прев.) и како људи реагују у таквим ситуацијама. Избор је, логично, пао на Србију. Међутим, када смо одредили координате и пустили апарате у погон, нешто је кренуло по злу. Уместо да се ледено доба окоми на Београд и околину, права снежна лавина се сурвала на САД – каже извор из техничке службе ХААРП постројења. 

По његовим речима, инжењерима још није пошло за руком ни да лоцирају квар, а камоли да га отклоне. У међувремену, поларни вртлог затрпао је северни део САД и немилице се шири ка југу, а у неким крајевима жива у термометру већ се спустила испод -50°С. Американци су преплашени да ће проћи као диносауруси у мезозоику, а многе установе су затворене. 

– Све је некако кренуло по Марфијевом закону. Не знамо шта је у питању. Прорачуни су били прецизни, ту нема дилеме. Па завршну верзију радио је наш најбољи физичар Стивен Поповић. Међу запосленима у ХААРП-у се шири паника, јер нам преостаје мало времена, рекао бих чак мало топлог времена. Неки верују да је у питању Теслин штит и да није требало да бирамо баш Србију – истиче саговорник.

Вашингтон је алармиран, тражи хитну истрагу, али пре тога да се заустави ово невреме. Стигло је и наређење – уколико се не заустави поларни талас у САД, да војска минира читаво подручје ХААРП-а и дигне га у ваздух.

– Међутим, ми научници нисмо баш уверени да ће то поништити негативне последице. Могуће је да у том случају оне постану трајне и да се Северна Америка претвори у санту леда, а да се ускоро на Флориди населе фоке и поларни медведи – наводи саговорник. 

А поједини вешти трговци већ су се снашли и одштампали нове разгледнице са актуелним призорима из Сједињених Америчких Држава.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *