žandarmerija trening

Жандармерија све атрактивнија за младе људе који желе да постану дилери дроге и убице

žandarmerija trening

Вељовић обећао да ће жандарми још боље и организованије наставити са пљачкама и убиствима

БЕОГРАД – Елитна јединица српске полиције Жандармерија важи за све атрактивнију дестинацију за будуће деликвенте, трговце дрогом, пљачкаше, рекеташе, убице и силоватеље, саопштио је директор полиције Милорад Вељовић на конференцији за новинаре.

– Од када се десио случај двоструког убиства, потом пуцање у жену у колима јер је споро возила, па ово последње убиство дилера због дуга за дрогу, влада незапамћено интересовање младих да се запосле у Жандармерији. Са поносом могу да истакнем да је српски жандарм постао узор сваког младог преступника и онога који то жели да постане – похвалио се Вељовић.

Он је обећао да ће елитна јединица наставити у истом правцу и да ће оправдати досадашњи реноме који је стекла, али је нагласио да ту “ипак има и доста пропуста”. 

– Мада има сјајних индивидуалаца, највећа замерка је што се премало пажње посвећује тимском раду како би се боље искористиле способности које су стекли свакодневним тренинзима на полигонима за обуку Жандармерије. Потребно је организовати групе специјализоване за одређене операције, као на пример за: пљачке возила за превоз новца из банке; оружане препаде на коцкарнице; ванредне контроле уз препреке на путу и одузимање луксузних возила гастарбајтера; крађе комбајна и вршење пшенице, док је сељак везан у штали, са одношењем комплетног рода; упаде у пошту и спаљивање свих писама и пошиљки, чисто из хира; оружане пљачке посластичарница, са нагласком на тулумбама; и тако даље и тако даље – навео је Вељовић.

Он је захвалио медијима, који су дали, како је рекао, “немерљив допринос” да глас о досадашњим успесима Жандармерије допре до јавности, и изразио наду да ће та сарадња у будућности бити још плодноснија. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *