vulin grunf

Вулин због Косова подноси оставку на место рецензента стрипа „Алан Форд”

vulin grunf

Вулин се нада да ће му Влада усвојити оставку

БЕОГРАД/ ПРИШТИНА/ НОВИ САД – Директор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин одлучио је да, због споразума у Бриселу који су постигли српски и косовски премијер, поднесе оставку на место рецензента стрипа „Алан Форд“.

– Одлучио сам да Влади Србије поднесем оставку на место рецензента стрипа „Алан Форд“, будући да је реч о комичном стрипу, а ситуација око јужне покрајине је за плакање. Овим чином желим да изразим своје незадовољство решењем за Косово и Метохију које су постигли Ивица Дачић и Хашим Тачи. Након парафираног споразума у Бриселу, из моралних разлога не могу више да останем на овом месту – рекао је Вулин за Нашу Патку. 

AF strip

Боље нечастан узмак, него частан пораз

Он је поручио да је ионако био растрзан између Београда, где је седиште Канцеларије, Приштине, као главног града Косова и Метохије, и Новог Сада, где је седиште редакције „Алана Форда“.

– Недостајаће ми група ТНТ, и онај смотани Алан Форд, недостајаће ми и Грунфови идиотски изуми и његове глупе пароле, невоље ружног кепеца Боба Рока, крађе и преваре пропалог енглеског племића Сир Оливера, недостајаће ми и онај џангризави старац и шкртац Број Један, којем се не знају године као ни Кркобабићу, недостајаће ми и оне две ленштине, дебели Шеф и медицински феномен Јеремија, који пати од свих болести које постоје, и папагај Клодовик који говори 19 језика, али не и француски… Недостајаће ми и Цвећарница у којој никад није било цвећа, и генерал Вор и Арсен Лупига и Гумифлекс, али најмање ће ми недостајати Суперхик, који краде од сиромашних да би дао богатима, јер таквих имамо неколицину у Влади. Ипак, увек ћу се сећати мојих омиљених парола из тог стрипа, као што је „Боље нечастан узмак, него частан пораз“ – са сузом у оку је прокоментарисао директор Канцеларије за Косово и Метохију.

Вулин је додао да се нада да ће Влада усвојити његову оставку и да ће вероватно после тога да се прихвати рецензије неког озбиљнијег стрипа као што је „Мистер Но“, „Велики Блек“ или „Доктор Жистис“. 

 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *