Душко Вујошевић кошуља

Вујошевић кажњен јер није опеглао кошуљу

Душко Вујошевић кошуља

Да је оставио сако на себи, Дуле не би открио изгужвану кошуљу

БЕОГРАД – Директор такмичења Кошаркашке лиге Србије Драган Гогић казнио је тренера Партизана Душка Вујошевића новчаном казном од 34.500 динара јер се свлачио на утакмици против Мега визуре. Наиме, шефу стручног штаба црно-белих замерено је што је скинуо сако и показао кошуљу.   

Како је појашњено у додатном саопштењу Кошаркашке лиге Србије, Вујошевић ипак није кажњен због самог скидања сакоа, већ што је тим чином показао кошуљу која је била прљава и неопеглана.

“Јасно су се могли приметити набори на кошуљи који су указивали да пегла није прешла преко ње. Осим тога, приликом зумирања видео камером, могло се приметити да на унутрашњем делу оковратника постоје сиви трагови који су евидентан показатељ прљавштине, а слични трагови могли су се запазити и на крајевима рукава. Пропозиције такмичења налажу да се у таквим случајевима изрекне новчана казна”, каже се у саопштењу.

Међутим, истиче се да је Вујошевић, по обичају, сам крив што је дошло до казне.

“Вујошевић је већ на претходном мечу опоменут да опере и опегла кошуљу, што он није учинио. Али, без обзира на то, да је остао у сакоу, не би се видело да је кошуља изгужвана, а да је носио чврсто стегнуту кравату, не би могло лако да се уочи ни да је неопрана”, наводи се у саопштењу које је потписао директор такмичења Горан Гогић. 

Иначе, у овом колу изречене су казне и другим тренерима због неприкладног одевања и то: Милану Гуровићу из ФМП-а због поцепаних фармерица, Мути Николићу из Радничког због ношења лакованих браон, уместо црних ципела, Дејану Милојевићу из Мега Визуре због сивих чарапа са зеленим ромбовима, као и Дејану Радоњићу из Црвене звезде због погрешног чвора на кравати. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *