Ташко и Душко

Вујошевић добио понуду за главну улогу у наставку филма “Давитељ против давитеља”

Ташко и Душко

Браћа по рукама и грлу – Ташко и Душко

БЕОГРАД – “Узалуд широки булевари, узалуд саобраћајне гужве и метрои… Ако у једном граду нема манијака – тај град није метропола”.

Овај чувени цитат са почетка филма “Давитељ против давитеља” поново ће бити актуелизован приликом снимања наставка овог култног остварења које је већ у припреми. Режисер Срђан Драгојевић који ради на пројекту “Давитељ против давитеља 2”, открива да је главна улогу понуђена Душку Вујошевићу, тренеру кошаркаша Партизана и додаје да су преговори у току.

– Мислим да ће Дуле бити пун погодак за улогу у којој ће заменити легендарног Ташка Начића. Многи су скептични према таквом решењу због недостататка глумачког искуства, али мислим да је Вујошевић показао свој раскошан таленат и убеђен сам да ће се савршено снаћи у овој улози. Већ смо имали прилике да видимо сцене како он дави, што га је, да се изразим кошаркашким жаргоном, избацило као првог пика на драфту за главну улогу у овом филму – напомиње Драгојевић.

Он истиче да је фасцинантна и физичка сличност Душка и Ташка, па ће у филму Вујошевић играти лик млађег брата Начићевог лика – брата који такође има давитељске склоности и способности. 

– Разлика је само што је Ташко у филму давио оне који не воле каранфиле, а Душко ће давити оне који не воле кошарку. Наши агенти већ преговарају са Вујошевићем и спремни смо да понудимо исплату плате и по кошаркашима Партизана у замену за његов пристанак. Уосталом, ово је јединствена прилика Дулету да се оствари и у глумачким водама – подвукао је Драгојевић. 

На питање да ли ће Срђан Шапер заиграти и у наставку филма, Драгојевић је одговорио да постоји таква могућност, али…

– Имамо боље решење. Верујемо да ће на његово место ускочити Небојша Човић – открио је режисер. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *