Vlajkovic i slavka

Вучић заборавио да постоји Канцеларија за дијаспору јер су се њени челници притајили још од реконструкције

Vlajkovic i slavka

Славка и Влајко су срећни што их се нико није сетио током реконструкције Владе, али још живе у страху

БЕОГРАД – Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић у потпуности је превидео да постоји Канцеларија за дијаспору. Он већ дуже времена не примећује у медијима било какав помен функционера ове канцеларије па је и заборавио да та институција постоји, пишу Франкфуртске Вести, које не чита нико осим дијаспоре. 

– Директорка Канцеларије за дијаспору Славка Драшковић и њен заменик Александар Влајковић притајили су се још од времена кад је први пут споменута реконструкција Владе, а њихов страх да би их се неко могао сетити ни сада не јењава. Стога није ни чудо да је Вучић у потпуности испустио из вида њихово постојање. Штавише, кад му неко помене Драшковићеву, он помисли да се говори о Даници Драшковић, а када му помену презиме Влајковић, он пита какве везе има ауспух сервис за политиком владе. Не само то, него Вучић живи у убеђењу да постоји само једна канцеларија, она за Косово и Метохију – истиче лист позивајући се на изворе из Владе.

Ипак, саветници канцеларке Драшковић и њеног заменика уверавају их да је опасност прошла и да су скандали из времена пред први помен реконструкције већ заборављени, будући да су их помињали искључиво дијаспорски медији које нико у Србији не чита

– Драшковићева није успела да открије ко је саботирао конкурс за запошљавање астрофизичара, нуклеарних физичара, астронаута и сличних занимања у Канцеларији за дијаспору.  Влајковићу, с друге стране, и даље није јасно ко му је подметнуо меморандум Канцеларије за дијаспору на његово приватно писмо Хашиму Тачију са молбом да Влада Косова помогне снимање филма у којем, према сценарију, Срби из досаде убијају једни друге. Ови немили догађаји, за које они нису криви, створили су им фобију од смене. Срећом, у време реконструкције нико их се није сетио, нити поменуо да постоје, па чак ни медији – наводи извор, додајући да њих двоје и даље не желе да привлаче Вучићеву позорност, јер може да уследи нова реконструкције Владе колико за пола године.

– Они се сада руководе фудбалском девизом да је добар судија онај који је неприметан на терену – казао је извор. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *