Вучић објаснио како је Трампио Косово за оловку: “Гренел ми завукао с леђа…”

БРИСЕЛ – Председник Србије Александар Вучић објаснио је како у Вашингтону дао Косово и Метохију за оловку којом се потписује Трамп, односно, како је трампио Косово за оловку.  

Док га је Трамп замајавао, Вучић није био довољно опрезан док га је с леђа вребао Гренел (фото: c-span.org/video скриншут)

– Нисмо имали намеру да признамо Косово, и све време смо пазили да нам не замене фасцикле. И у томе смо успели. Међутим, Гренел ми га је завукао. Мислим, папир. Све време ми се мотао иза леђа и вребао прилику. У једном тренутку када ме Трамп позвао, подигао сам главу на моменат, и Гренел ми је отпозади завукао… завукао други папир у фасциклу, а извукао онај претходни. Тако је то брзо урадио да нисам ни осетио кад ми га је завукао, а кад извукао – испричао је Вучић нашем дописнику на маргинама састанка у Бриселу где се настављају као неки преговори.

Он наводи да је приметио да је папир замењен чим је Трамп рекао оно о амбасади Израела у Јерусалиму, што би требало да буде захвалност тој земљи за признање Косова.

– Одмах сам погледао папир и видео да је замењен. Док смо пазили да нам не замене фасциклу, они су нам заменили папир у истој фасцикли и ставили други најгори. Након оног “никад горег папира” од првог дана преговора, подметнули су нам следећи најгори. Ухватио сам се за главу, али, били смо пред камерама и нисам могао да одбијем да потпишем – рекао је Вучић.

Он је помислио какав би скандал испао да није потписао, а и Србија би остала без оловке.

– Замислите да пред камерама не потпишете папир, била би то велика бламажа за нашу земљу. Истовремено, пред очима ми се одједном појавила слика како ми Трамп одузима оловку којом се само он потписује, кључеве Беле куће и онај папирић са поруком… који нигде не могу да нађем, сигурно ми је негде по џеповима у оделу… Али наћи ћу га већ, ако ми га Марко није већ опрао – истакао је Вучић.

Упитан да ли је вредело дати Косово и Метохију за оловку, рекао је:

– У том тренутку ми се то чинило као добра трампа.

Аутор: Жил Мантер

Шарчевић одузео дете Анђелку и Ангелини јер није носило маску на часу руског

Не пропустите никад:

Вучић обећао да неће мењати Устав јер ионако не зна шта пише у њему

Мило сваки пут стрекне кад чује поруку из ЕУ да је потребно “обарање посљедњег европског диктатора”

Вучић преломио: Србија ће прва у свету за премијера имати вештачку интелигенцију (ФОТО)

Брат Си Ђинпинг обећао: Србија ће имати кинеску вакцину пре Кине

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *