Вучић доказао да је тежак преговарач јер је условио Гренела да изјави да је тежак преговарач иначе неће потписати издају Косова

ВАШИНГТОН – Председник Србије Александар Вучић доказао је у Вашингтону да је тежак преговарач. Он је толико тежак, да није хтео да потпише споразум о издаји Косова све док му Гренел није обећао да ће јавно рећи да је Вучић тежак преговарач, сазнаје наш портал из извора у Белој кући.

Вучић није хтео да изда Косово све док није приморао Гренела на понижење (фото: slobodnaevropa.org видео скриншут)

Он открива шта се све дешавало иза затворених врата и како је Гренел пристао на понижавајуће услове које му је наметнуо председник Србије.

– Гренел се дуго опирао Вучићевом захтеву да након потписа изјави како је Вучић тежак преговарач и да се бори за српски народ. Председник Србије је просто почео да кипти од беса, почео да лупа шаком о сто, и повикао: “Е, ако нећеш, сад ћеш морати да унесеш у споразум и да ће Србија да пребаци амбасаду у Јерусалим, након што Израел призна Косово!”. Трамп је дрхтао од страха, а Гренел је видео да је враг однео шалу и да ће Вучић почети да поставља нове и нове услове, па је на крају морао да попусти – каже наш извор.

Како наводи, Гренел не само да је прихватио да неколико дана након споразума изјави да је Вучић тежак преговарач, него је морао да на сам крај текста споразума унесе и то да ће Србија пренети амбасаду у Јерусалим.

– Био је проблем да се нађе простор између краја текста и места за потпис да се углави и то око Јерусалима, јер је папир већ био одштампан. Покушали смо да уразумимо Вучића да одустане од те тачке, али, он је запретио да ће сви његови услови бити испуњени или ништа од потписа. Пошто није било довољно простора, на крају смо нашли решење да део о пребацивању амбасаде ставимо у Вучићеву верзију споразума, а онај о међусобном признању Израела и Косова у Хотијеву. Зато се те две верзије споразума мало разликују – открива наш извор, који додаје да је председник Донал Трамп био само неми посматрач Вучићевог беса и осионог понашања у Белој кући, те да “није смео ни да зуцне”.

– Заиста тежак преговарач тај Вучић – констатује саговорник Наше Патке.

Аутор: Кларк Кент

Израел одлучио да амбасаду у Србији пресели из Београда у Призрен

Прочитајте још данас:

Вучић објаснио како је Трампио Косово за оловку: “Гренел ми завукао с леђа…”
Шарчевић одузео дете Анђелку и Ангелини јер није носило маску на часу руског
Вучић обећао да неће мењати Устав јер ионако не зна шта пише у њему
Брат Си Ђинпинг обећао: Србија ће имати кинеску вакцину пре Кине
Јужни пол објавио да се не осећа тако и да хоће да промени пол у Северни
Вучић преломио: Србија ће прва у свету за премијера имати вештачку интелигенцију (ФОТО)
Избори су били јад и Чеда. Скупштина ће бити мермер и чемер

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *