delta misko

Вратио се Мишковић, запослени у Делти се јутрос претварали да нешто раде

delta misko

Многи су јуче нагло прекинули боловање и појавили се данас здрави на послу

БЕОГРАД – Сви запослени у компанији „Делта холдинг“ били су јутрос 15 минута пре почетка радног времена на својим радним местима, и у тренутку доласка Мирослава Мишковића, били су задубљени у рачунаре, предмете и папире, а они који су се кретали, носили су у рукама фасцикле, пише Привредни преглед на свом порталу.

Како јавља лист, многи службеници су у понедељак, кад је уплаћена кауција власнику „Делте“, нагло прекинули боловање и појавили се здрави данас на послу. Неки су се хитно вратили са продужених годишњих одмора, а у околним кафићима, као и ресторанима хотела Хајат и Континентал, данас се није могао видети нити један запослени из „Делте“, чак ни међу шефовима.

– Један запослени је остављен да стражари пред вратима, и када се испред компаније појавила лимузина из које је изашао Велики шеф, задихано је утрчао да упозори остале запослене. Од тог тренутка сви су се растрчали, или почели да нешто читају, куцају, преписују, тако да је Мишковића дочекала ужурбана атмосфера и створен је утисак да се нешто ради – рекао је извор Привредног прегледа.

Он је рекао да данас нико није телефонирао седећи са ногама на столу, што је протеклих месеци била уобичајена пракса.

– Штавише, телефонирало се стојећи, нестрпљиво цупкајући, као да су сви сваког часа спремни да јурну на следећи задатак. Није било ни приватних позива у иностранство на рачун фирме. Није било уобичајеног кафенисања, нити причања вицева и доживљаја са викенда. Колеге су се обраћале једни другима само строго пословно, па није било договарања о заједничким изласцима или роштиљању, нити мувања млађих колегиница – наводи саговорник листа.

Он је додао да данас није било лако људе отерати са посла кући, јер су сви желели да остану прековремено

– Свима је јасно да је период летаргије и пландовања прошао и да ће морати сада да засучу рукаве, што им неће бити тешко, будући да је лето – закључио је извор.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *