zamrzivac

Влада усвојила смрзавање плата на -80 степени и замрзавање пензионера на 50 година

zamrzivac

У припреми је тендер за увоз замрзивача марке "Ескимо" за дубоко замрзавање пензионера

БЕОГРАД – Влада Србије је вечерас на телепортованој седници усвојила закључке који се односе на смрзавање плата и пензија у јавном сектору. 

Ову непопуларну, али неопходну меру Влада је изгласала припростом већином гласова, тако што су они министри који су предложили мере подигли две руке, док су остали имали право да подигну руку до пола, то јест просто да покажу лакат. Овај необичан начин гласања резултат је ступања на снагу новог пословника о раду Владе.

Мере које су усвојене односе се на техничке и материјалне претпоставке за смрзавање, те плитко и дубоко замрзавање плата и пензија до -80 степени келвинове скале.

Прву меру предложио је министар економије Млађан Динкић, а која гласи да се сваких 1.000 динара личног дохотка опорезује пореском стопом од 200 одсто.

Министарка енергетике, развоја и заштите животне средине Зорана Михајловић, предложила је еколошку таксу за сваку новчаницу која се исплати за лични доходак, јер садржи висок садржај олова што може да изазове канцерогене промене код оних који примају плате у јавном сектору.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић је предложила такозвани дезинфекцијски допринос, због потенцијалне опасности да се на новчаницама налазе инфективне живе материје.

Најстарији министар у влади, министар рада, запошљавања и социјалне политике Јован Кркобабић, наш прослављени доктор политичких наука са дугогодишњим стажом у Институту за нуклеарна политичка истраживања у Винчи, предложио је можда и најрадикалнију меру у циљу финансијске консолидације, еманципације и рефундације, а то је мера дубоког замрзавања свих запослених у јавном сектору, или бар пензионера на период од 30 до 50 година. Ова мера, популарно названа „Чика Јоцина Хибернација“, дала би најбоље резултате сматра Милоје Кањевац, познати економски аналитичар.

Да ли ће ове непопуларне мере наћи погодно тле на трусном подручју које се зове рупа у буџету Србије, питање је које ни највећи умови светске економије не би могли одгонетнути. У сваком случају, караван шлепера хладњачара кренуо је ка Србији из више праваца, чиме је потврђена информација да је велики број Ескима азиланата поднело захтев за азил у Србији због наглог топљења глечера на северном полу.  

За Нашу Патку из Немањине у 15 до 11, Угљеша Чађеновић – Црни 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *