dacic i vucic

Влада Србије: Никада нећемо признати да ЕУ тражи да признамо Косово

dacic i vucic

У условима ЕУ за ИСО стандарде ја нигде не видим признање Косова, а ти?

БЕОГРАД – Српски премијер Ивица Дачић изјавио је данас да Влада Србије никада неће признати да Европска унија као услов даљих евроинтеграција тражи од Србије да призна Косово.

– Европска унија никада није тражила, нити ће тражити од Србије да призна Косово. И Влада чији сам ја премијер никада неће признати да је признање Косова услов Европске уније за наставак евроинтеграција – рекао је Дачић на конференцији за новинаре у Влади Србије.

Он је рекао да ни претходна Влада Мирка Цветковића, у којој је његова Социјалистичка партија Србије била у власти заједно са Демократском странком, такође није признавала да ЕУ тражи од Србије признање Косова, „па неће ни ова“.

– Тиме продужавамо континуитет политике „и Европа и Косово“. То значи да ће Србија наставити да испуњава услове Европске уније за чланство у овој организацији, али никада неће признати да је један од тих услова и признање Косова, без обзира колико пута тај услов био јасно и недвосмислено исказан – истакао је први човек српске Владе.

На питање новинара да ли ће Србија признати независност своје јужне покрајине, Дачић је одговорио да „то није услов Европске уније“. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *