Влада Србије мења име покрајине у Косово и Нетохија како би зезала Албанце због амбасадора Коснета

БЕОГРАД – Србија је припремила нову стратегију у борби за очување јужне српске покрајине, а најновији потез је иницијатива да се назив јужне српске покрајине промени у Косово и Нетохија, односно скраћено Коснет, сазнаје наш извор у Влади Србије.

Влада Србије смислила нову фору за одбрану КиМ, а у њу је укључен и покрајински амбасадор Коснет (фото: Јутјуб скриншутс)

Замисао је да се хитно обаве уставне промене, док је Филип Коснет још актуелан као амерички амбасадор на Косову и Метохији.

– Албанце страшно нервира што су им САД у Приштину послале амбасадора Коснета, јер његово презиме неодољиво подсећа на Космет, што је скраћени назив Косова и Метохије. Ми хоћемо да им ту нервозу појачамо, тако што ћемо да променимо назив покрајине у Косово и Нетохија – открива наш извор.

Према његовим речима, уставне промене би требало одмах увести у брзу процедуру, али би се медијима дао налог да већ сада почну да користе назив Косово и Нетохија, и што чешће скраћени облик Коснет.

– Онда и на преговорима у Бриселу можемо да их зезамо да им се амбасадор САД зове као наша покрајина и да их тако избацујемо из такта – истакао је он.

На питање шта кад оде амбасадор Коснет, наш саговорник одговара да имамо неколико опција.

– Након тога можемо да вратимо стари назив Космет, да оставимо нови Коснет, или да нађемо трећи, у зависности ко буде нови амерички представник. Наравно, можемо уставном променом предвидети да она важи само за период док важи мандат амбасадора Коснета, а чим он оде, да се сматра да је стари назив аутоматски враћен. Ипак, мислим да је боље сачекати да видимо ко би био нови амбасадор. Јер шта ако буде на пример неко ко се презива Кин, па би нам онда одговарала и скраћеница КиН. А може да има потпуно другачије име, којем треба да прилагодимо назив покрајине – објашњава наш саговорник.

– Све ово било би далеко једноставније да је Доналд Трамп лепо одмах послао амбасадора који се презива Космет, али шта је ту је – додао је он.

Аутор: Панургије Чичамичић

Амбасадор САД открио да одлази јер га нервира што га сви ословљавају са Скат иако се презива Скот

Британски премијер убеђује Шкоте да ни Косово није добро прошло са независношћу

Не пропустите:

Руски пранкери се представили Харадинају као британска краљица и рекли му да поднесе оставку
Косово се придружило санкцијама, укидају се испоруке дрога Русији
Албанци траже проглашење Западне Северне Македоније! Али, чекајте, то није све
Албански неонацисти истакли транспарент “Косово је Србија”
Тужилаштво и СБПОК истражују ко је продао Косово без тендера
Б92 се извинио гледаоцима јер је у Инсајдеру емитовао карту Србије са Косовом и Метохијом
Албанско ратно ваздухопловство признало губитак последње летелице

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *