Весић: Возачима ће бити омогућено да изађу између 17:00 и 21:00 само да препаркирају кола у другу зону

БЕОГРАД – Влада Србије ће ускоро донети уредбу да возачима буде омогућено да препаркирају своја возила у време полицијског часа радним данима од 17:00 до 21:00 час, како не би кршили ограничење паркирања по зонама које је одређено правилником Јавног комуналног предузећа “Паркинг сервис”, најавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Возачима треба омогућити препаркирање током полицијског часа, будући да су зоне временски ограничене (фото: Јутјуб скриншут)

– Будући да се паркирање током дела полицијског часа, у времену од 17:00 до 21:00 час, плаћа, јер тако се потрефило, возачи су у немогућности да током та четири сата забране кретања препаркирају своје четвороточкаше. Пошто је ограничење паркирања у црвеној зони сат, у жутој два, а у зеленој три сата, многи су се довијали, па су кришом излазили да препаркирају аута, у шта смо имали увид, јер смо приметили да су аутомобили са истим таблицама мењали зоне у време полицијског часа. Онима који нису то радили, контролори “Паркинг сервиса”, који имају радну обавезу, писали су казне због прекорачења паркирања. А што се тиче оних који су то радили, њихове податке смо доставили полицији. Они ће то платити држави – казао је Весић.

Међутим, он каже да су заједно са Секретаријатом за саобраћај и “Паркинг сервисом” одлучили да покушају да изађу у сусрет захтевима многобројних возача.

– Не, не тако што бисмо укинули плаћање паркирања од 17:00 до 21:00 час за време трајања ванредног стања, како неки суманути грађани сматрају да треба учинити. То би било бесмислено, исто као укинути вечеру као оброк. Него тако да се возачима омогући да препаркирају своја возила, слично онима који су могли да шетају своје кучиће, козе, свиње, мајмуне и друге кућне љубимце у ограниченом временском периоду – истиче заменик градоначелника и наставља:

– Прво смо хтели да предложимо Влади да се вожња аутомобилом тумачи тако да се не сматра кретањем, јер возач седи, а аутомобил је тај који се креће, пошто забрана кретања важи за грађане, а не за ствари. Онда је неко приметио да возач мора да дође из свог стана до аутомобила, па кад паркира поново да се врати у стан и да се тада заправо креће – наводи Весић.

Он објашњава које решење је на крају понуђено.

– На крају смо предложили Влади Србије да предложи председнику да се возачима дозволи да препаркиравају возила у спорном периоду и то на 30 до 45 минута, што је просечно време тражења паркинга у Београду. С тим што пред полицијом возач мора имати доказ да му истиче паркинг како би оправдао своје кретање, и мора бити сам у колима, јер кад се препаркираваш, то увек радиш сам. Добили смо одговор из Владе да су опрезно и бојажљиво упитали Вучића, и да је он климнуо главом, па ако се не предомисли, биће – најавио је Весић.

Што се тиче оних који не успеју да паркирају аутомобил у предвиђеном времену, уместо њих ће то учинити паук служба “Паркинг сервиса”, која ће возила остављена ван обележених места, безбедно пренети на посебно за то одређен паркинг.

Аутор: Давид Штрбац

Вучић: Жао ми отпуштених радника, али ко им крив што закључују незаконите уговоре са послодавцима

Не пропустите никако:

“Паркинг сервис” исцртао места за кревете на Сајмишту: Вирус неће смети да пређе преко линије иначе ће га контролори казнити
Др Кисић-Тепавчевић: “Не носим маску да ми не поквари шминку, а шминкам се да будем лепа”
Ако се неко закашље, падните непомични да вирус помисли да сте већ мртви – и још 19+ других корисних савета Владе против короне
Бескућник кажњен јер није био кући у време полицијског часа
Старац удомио пса да би сваки дан ишао у шетњу упркос забрани изласка старијима од 65 година
Новосађанин се затекао на улици у 20:00 часова и “замрзао у покрету” да не би кршио забрану кретања
Србија гради зид на граници према Мађарској и Хрватској, да се гастарбајтери не би вратили
Сорош се препао да је откривен лек за корону
Кинези панично беже назад у Кину да им неко не би пренео корону

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *