Pravni fakultet

Вечити студент запалио Правни факултет јер су му родитељи тражили доказе да је при крају

Pravni fakultet

Полиција је ухапсила и родитеље студента јер су га уцењивали укидањем џепарца

БЕОГРАД – Вечити студент Чедомир Микавица (49) из Краљева, запалио је рано синоћ Правни факултет у Београду, из освете јер није могао да упише другу годину студија и да би прикрио од родитеља да није апсолвент, саопштила је полиција.

Микавица је био љут на професоре Римског права који га обарају већ 186. пут, због чега није успео да стекне услов за упис друге године. Он је био бесан, јер су му на тај начин покварили прославу јубиларне 30. годишњице студија. Зато је запалио пластични држач у тоалету, са планом да се буктиња прошири на целу зграду факултета.

– Осумњичени је изјавио инспекторима да је био принуђен на овако радикално решење, јер су му родитељи тражили доказе да је при крају са студијама. Помислио је, ако запали зграду да ће уништити све доказе о испитима – казао је за Нашу Патку извор из полиције, који је додао да су ухапшени и његови родитељи, због сумње да су извршили кривично дело уцене и претње да ће му укинути џепарац.

Успешном акцијом ватрогасаца пожар је најпре локализован, а потом и угашен баштенским цревом које је донео домар факултета. 

Портпарол Правног факултета Драгиша Потић најавио је да ће због овог чина факултет суспендовати несташног студента на шест месеци, те да Микавица неће моћи да изађе на испите у јануарском року.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *