Ustavni sud Misko Delta

Уставни суд реализовао Вучићеву идеју Канцеларије за брзе одговоре

Ustavni sud Misko Delta

Сваки грађанин Србије може уплатом на жиро рачун да убрза одговор на уставну жалбу

БЕОГРАД – Уставни суд Србије реализовао је Вучићеву идеју Канцеларије за брзе одговоре, а један од првих резултата јесте одлука тог суда да је Мирославу Мишковићу повређено право на ограничено трајање притвора.

Председник Уставног суда Драгиша Слијепчевић изјавио је тим поводом за Нашу Патку да је ова институција на тај начин одлучила да изађе у сусрет људима који не могу да чекају да дођу на ред, будући да тренутно има 13.200 уставних жалби које чекају по више година на решење.

– Отворили смо Канцеларију за брзе одговоре и упутили заинтересоване на жиро рачун фирме „Квик ансверс офис лтд“ са седиштем на Британским Девичанским Острвима. Да не буде забуне, морам да нагласим – сви грађани Србије су према Уставу равноправни и сви имају једнака права! То значи да сви држављани Србије могу да се пријаве за уставну жалбу преко Канцеларије за брзе одговоре и добију брз одговор – казао је Слијепчевић.

Он је рекао да се према висини уплате утврђује ранг листа према којој се приоритетно одлучује о жалбама.

– Било је неких питања зашто је Мишковић чекао чак три месеца да његова жалба дође на ред. Тачно је да је жалба стигла пре три месеца, али да буде јасно, паре су легле тек у понедељак и ми пре уторка нисмо могли донети одлуку – објаснио је Слијепчевић.

Он се осврнуо и на саму одлуку Уставног суда по предмету Мишковићеве жалбе, рекавши да је посебно одељење Апелационог суда у Београду продужавало притвор власнику Делте образлажући их „бесмисленим разлозима да би могао да побегне или утиче на сведоке“.

– Ти разлози су заисте пресмешни, ево једва се суздржавам да не праснем у смех кад се сетим. Како да тај онемоћали старац побегне, кад у тим годинама не може да трчи? И како неко ко има толико новца уопште може да покуша да утиче на сведоке? То је нелогично – оценио је Слијепчевић.

А Александар Вучић изразио је своје незадовољство јер је Уставни суд плагирао његову идеју о Канцеларији за брзе одговоре.

– Уставни суд је довољно моћан да украде идеју о Канцеларији за брзе одговоре. Може му се, много је јак. Али грађани Србије знају чија је то најпре идеја била, а грађане Србије не може нико да победи – поручио је Вучић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *