УСЛОВИ КОРИШЋЕЊА И АУТОРСКА ПРАВА

 

Сматра се да су корисници дезинформативног портала www.nasapatka.rs и свих припадајућих страница који су придружени сајту Наша Патка, у сваком тренутку упознати са условима коришћења, те да их у потпуности разумеју и прихватају.

САДРЖАЈ  ДЕЗИНФОРМАТИВНОГ ПОРТАЛА „НАША ПАТКА“

Наша Патка је хумористичко-сатирично-пародично-комично-лакрдијашки дезинформативни портал. Сајт је пародија информативних портала, електронских и штампаних медија, а вести на сајту су измишљене или су пародија стварних вести и догађаја, сочињене са циљем стварања хумористичког погледа на свет и забаве читалаца, те их зато треба схватати неозбиљно. У складу са тим је и слоган портала који гласи „Овде нема ни `М` од истине“. Они који ове вести схвате озбиљно, ко им је крив што не знају да читају велика слова у заглављу било које странице сајта. 

Неки ће рећи да је разлика између нас и других медија што ми признајемо да лажемо. Иако се понекад чини да лажемо да лажемо, то јест да каткад кажемо истину, то је само математичка законитост. Множењем лажи може се добити истина, јер минус помножен са минусом даје плус. Али битно је пребројати лажи, будући да само множењем парног броја лажи добијамо плус, а непарног опет минус. Но, и то је само истина која је истинита само у односу на изнесене лажи.

Елем, личности из јавног живота су стварне, али је сличност са њима потпуно случајна. Стварне личности из јавног живота се могу појавити на сајту само као актери измишљених догађаја. Све њихове изјаве, ставови, радње и догађаји везани за њих су измишљени, осим оних који су се стварно десили.

ИЗЈАВА О  ОДРИЦАЊУ ОД ОДГОВОРНОСТИ

Наша Патка се у потпуности одриче од сваке одговорности која на било који начин може да настане или је повезана са коришћењем портала Наша Патка на било који начин. Наша Патка не одговара за штету коју било ко може начинити злоупотребом портала Наша Патка и његовог садржаја.

Наша Патка се одриче од било какве имовинскоправне или кривичне одговорности за било какву повреду личних имовинских и неимовинских права, јер се сматра да су корисници упознати са условима коришћења те зато не могу постајати разлози за уверење да се ради о стварним чињеницама и информацијама.

АУТОРСКА ПРАВА

Садржај дезинформативног портала Наша Патка заштићен је ауторским правима. Текстови и фотомонтаже се могу бесплатно преносити на један од два начина.

Први је да се Нашој Патки упути писмени захтев у три примерка, потписан и оверен у суду, са тачним навођењем чланка или фотомонтаже коју желите пренети, те у ком облику, обиму, површини и запремини и ког дана ће текст изаћи, било у штампаним било у електронским медијима. При том треба водити рачуна да је рок за одговор до 45 дана.

Друга варијанта је да текст или фотомонтажу пренесете без икаквих претходних формалности. У оба случаја обавезно је само навести извор, то јест да су информације пренете са портала Наша Патка. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *