četnici Krim

Украјински неонацисти прешли на страну четника на Криму

četnici Krim

Украјинци су прихватили нови поздрав који гласи "Свобода или смрт"

СЕВАСТОПОЉ – Око 4.000 украјинских нациста и припадника партије Свобода пребегло је данас на страну проруске власти када су сазнали да су на Крим као појачање Русима пристигли припадници Четничког покрета из Србије, јавља Итар-тасс.

Они су се одмах ставили на располагање четничком команданту Милутину Малишићу.

– Ми украјински неонацисти пресрећни смо што смо добили прилику да се боримо у оквиру четничких формација. Толико смо слушали о четницима из Србије и дивили се њиховом колаборационизму у Другом светском рату да смо одмах пребегли на њихову страну чим су се појавили на Криму. Истина, у новије доба се појављују теорије да четници уопште нису сарађивали са Немцима, већ да су им били љути непријатељи, али уверени смо да се ту ради само о гласинама и злим језицима који желе да оцрне добро име четника – каже Украјинац Сергеј Антонов салутиравши новим поздравом “Свобода или смрт”.

У четничком штабу Севастопоља кажу да су новопристигли регрути одмах кренули на обуку.

– Са собом смо понели довољне количине ракије, али ни украјинска вотка није тол`ко лоша, одмах смо отпочели четно дрил. Регрути су већ савладали песму “Дрма ми се, дрма ми се”, а сад уче “Спрем`те се, спрем`те” и чим то буде готово послаћемо их по још вотке – саопштавају из четничког штаба. 

По вести о доласку тројице четника из Србије, руски председник Владимир Путин наредио је да се са Крима повуче вишак од 25.000 војника. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *