Порошенко оружје од чоколаде

Украјина развија ново разорно оружје на бази чоколаде

Порошенко оружје од чоколаде

Председник Порошенко ће војној индустрији ставити на располагање фабрике кондиторских производа

КИЈЕВ – Украјина је покренула пројекат развоја новог разорног наоружања које би могло пресудно утицати да Кијев однесе победу над побуњеним истоком земље, пише Кијев пост.  

Како је процурело из војних кругова, оружје би се заснивало на бази чоколаде, бомбона и кондиторских производа, а пројекат новог оружја предложио је лично председник Украјине Петро Порошенко, који је украјинској наменској индустрији ставио на располагање своје фабрике чоколада и бомбона. 

Суштина пројекта, према наводима Кијев поста, била би да се експлозивно пуњење ракета и тенковске муниције замени чоколадом, црном, белом, са лешницима, бадемом, сувим грожђем, кексом итд. Правиле би се и бомбоне у облику бомби којима би из авиона били бомбардовани, пардон бомбонардовани Луганск, Доњецк, Славјанск, Краматорск и друга упоришта побуњених проруских снага. Такође, било би пројектила од марципана, наполитанки и других вафл производа, као и разних врста лилихипа, затим пудинга, какао десерта и воћних сирупа.

Опозиција партија “Баткившчина” коју предводи Јулија Тимошенко критиковала је овакву одлуку тврдећи да је у питању висока корупција и да је то идеја олигарха Порошенка да обезбеди државни посао својим фабрикама кондиторских производа. Председник Порошенко, познат и као “краљ чоколаде”, одбацио је такве оптужбе тврдећи да му је висока зарада коју ће остварити небитна и да само жели да помогне Украјини.

С друге стране, лидер Доњецке Републике Денис Пушилин упутио је паничан апел Уједињеним нацијама како би спречили коришћење овако нехуманог оружја. 

– Упозоравамо на тешке последице и опасност од нехуманог рата. Када се разлете гелери од чоколаде ту може свако да страда. Овакво оружје је посебна опасност за децу која би могла да поједу нешто од те муниције и не слутећи о чему се ради – упозорио је Пушилин. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *