policija hapsenje berane

Ухапшена шесторица Бјелопољаца јер су Беранцима сипали рицинус у водовод

policija hapsenje berane

Група је рицинусово уље сипала ноћу у Лим, а затим подстрекивала ријеку да се улије у берански водовод

БЕРАНЕ – Организована група Бјелопољаца ухапшена је данас због тога што је више дана узастопно сваке ноћи сипала велике количине рицинусовог уља у берански водовод, што је узроковало да десетак хиљада Беранаца оболи од дијареје, саопштио је МУП Црне Горе.

„Полиција је ухапсила Влада П., Енеса Р., Драгољуба О., Вукмана Л. и рођену браћу Миљана И. и Миљана В. Њих шесторица се терете да су у посљедњих неђељу дана у водени ток ријеке Лим, неколико километара узводно од Берана, убацивали висок садржај рицинусовог уља, а затим подстрекивали ријеку да се са тим садржајем улије у берански водовод. Група је на тај начин у Беранама изазвала масовну епидемију стомачних болова праћених ријетком столицом“, наводи се у саопштењу полиције.

Како је речено, полиција је наишла на траг након што је добила прелиминарне резултате из лабораторије у Загребу која је открила присуство рицинуса у води, а истовремено је примијећено да је у Бијелом Пољу управо тих дана завладала несташица рицинуса. Сумња се да је група имала саучеснике и међу локалним фармацеутима.

„Припадници групе се нијесу опирали приликом привођења, али су се до суза смијали. Држали су се за стомаке тако грчевито да су органи реда имали велике муке да им вежу руке на леђа. Они су наставили да се тресу од смијеха и када су се нашли иза решетака“, речено је у обраћању полиције јавности.  

Додаје се и то да је „ова банда шаљивџија правилно одмјеравала количине рицинуса убачене у водени систем, тако да Лим, док стигне до њиховог Бијелог Поља, у потпуности разводни убачене количине рицинуса, гдје оне постају безазлене.

Адвокат ухапшених Момчило Драговић констатовао је да су оптужбе смијешне, те да није ни чудо што су се његови клијенти толико смијали.

– Па како је могуће да су они „више дана узастопно сваке ноћи сипали рицинус“, како тврди полиција? Видите и сами да је ријеч о нонсенсу и покушају обмане јавности, јер дању никако не може бити ноћ, а поготово не узастопно. Уосталом, и да је све то тачно, нигдје у закону, а ни у медицинској литератури, не пише да се због изазивања меке столице може добити затвор – казао је адвокат. 

 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *