УЕФА ОТВАРА ИСТРАГУ: Лука Јовић дао гол за Реал, сумња се да је намештен! (ВИДЕО)

ПАМПЛОНА – Фудбалер Реал Мадрида Лука Јовић постигао је погодак за Реал на утакмици против Осасуне након голгетерског поста дугог неколико милиона година. Међутим, голу су претходиле сумњиве радње на терену, због чега је УЕФА одлучила да хитно отвори истрагу, а већ се говори и о намештању.

Мутне радње око гола, зато је и слика мутна: Лука Јовић слави након другенца (другог гола) за Реал (фото: БиИн спортс видео скриншут)

Како се наводи у седишту УЕФА, постоји низ чињеница које указују да ту нису чиста посла.

Прво, Лука Јовић је играо. Да није, засигурно не би постигао погодак.

Друго, кладионице су у 88. минуту утакмице стопирале клађење на опцију да ће репрезентантивац Србије постићи погодак. Узрок томе су биле веома високе сумњиве уплате на то да ће Јовић дати гол, у висини од два до три евра, а највиша је износила чак три евра и 40 евроцента. Чим је млади нападач ушао у игру, обустављене су даље уплате.

Треће, судија је продужио утакмицу. Да је одмах свирао крај након истека регуларног тока, не би дошло до Јовићевог гола у надокнади времена.

Четврто, ВАР је заказао. Тачније, уопште се није огласио, па није познато да ли је дошло до квара на систему или су се судије у ВАР соби запиле.

И, пето, најважније, сумња се да му је погодак намештен. Штавише, у том смислу највише се упире прстом у његовог саиграча Валвердеа који му је додао лопту у казненом простору. За ову ставку постоје јаки докази јер је ово утврђено детаљним прегледом видео снимка .

Одмах након утакмице Валверде је покушао да се оправда за свој поступак пред новинарима. Он није покушао да негира центаршут, али је устврдио да није видео да је Јовић ушао уместо Бенземе.

– Нисам ни видео да је Јовић ушао у игру. Центрирао сам лопту на позицију на којој се обично налази Бензема, међутим, можете да замислите мој шок кад сам видео да ју је прихватио Јовић. И још већи када је погодио мрежу. Све се догодило тако брзо. Да сам видео ту измену, сигурно лопту не бих додао Јовићу, већ бих је вероватно шутнуо у аут. Или вратио нашем голману. Извињавам се навијачима и тренеру за мој поступак – изјавио је Валверде.

Ипак, он се сумњичи да је намерно наместио гол Јовићу, због чега ће такође бити подвргнут истрази. С друге стране, још није познато зашто ВАР није реаговао и нашао неку грешку у постигнутом голу.

Аутор: Вук Жабац

“ЕХ, ДА СМО СРБИ…”: Монтенегрини озлојеђени што не могу да навијају за Новака иако је носио зелени дрес

Не пропустите никако:

Јовић одговорио: Заиста сам био повређен после Португала, Тумба ме дубоко повредио јер ме ставио само три минута
СОЛСКЈЕР ГРМЕО: Трава је некад била природна у Холандији, а сад је вештачка и без укуса
ФК Напредак мења назив у ФК Напредњак
Крстајић срећан што је положио за тренера јер сад коначно може да преузме неки клуб
Суарез повампирио Банета Ивановића

Поделите

Један коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *