lopov2

Удружење разбојника: Овако даље не може, тражимо статус службених лица!

lopov2

Заштита лопова неефикасна, провалници од случаја убиства нерадо прилазе туђим кућама

БЕОГРАД – Удружење разбојника Србије (УРС) побунило се због све чешћих случајева коришћења самоодбране од стране потенцијалних жртава пљачке. Због тога су затражили да им држава под хитно додели статус службених лица, при чему ће се за напад на њих, док су на дужности, одговарати много строжије него досад.

„Овако даље више не може! Свакодневно трпимо разноразне опасности приликом обављања послова у оквиру својих редовних занимања. Међутим, грађани Србије постају све насилнији и уместо да мирно предају новац, накит и драгоцености када то ситуација налаже, они су почели да се бране, да нас пребијају, туку, повређују… Последњи случај у којем је човек убио невиног провалника, само зато што му је упао у стан кроз прозор, превршио је сваку меру. Зато тражимо да Скупштина Србије под хитно донесе закон који ће нам доделити статус службених лица“, наводи се у жустром саопштењу лопова Србије.   

Даље се истиче да ова област дуго времена нема законску регулативу и да је потребно да држава озбиљније реагује како би спречила бахате грађане да се бране од лопова.

„У најкраћем року се мора донети закон по којима ће се строжије кажњавати за насиље над лоповима, разбојницима и пљачкашима док су на службеној дужности. Или и ако у том тренутку нису на дужности, али је напад у вези са пљачком, разбојништвом или крађом која се раније десила нападачу или неком њему блиском лицу“, прецизира УРС у саопштењу.

Удружење поздравља то што је судија притворио човека који је убио провалника, али сматра да би заштита лопова ипак требало да буде далеко ефикаснија.

„Након немилог догађаја од пре неки дан, провалници у страху прилазе туђим кућама“, упозорава се у саопштењу УРС.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *