У нуклеарном институту питали Снежану Дакић које дугме да притисну

ВИНЧА – Нова сарадница Директоријата за радијациони и нуклеарну сигурност Србије “Србатом” Снежана Дакић, посетила је данас Институт за нуклеарне науке “Винча” и том приликом је дошло до мањег нуклеарног инцидента када је ослобођена енергија од неколико мегатона.

Дакићева је успела да ухвати селфи са мегабласт експлозијом (фото: Јутјуб скриншот, Фејсбук)

Наш извор открива како се све догодило, али најпре наводи да су сви били узбуђени у Винчи што им долази чувена водитељка Снежана Дакић, за коју су у новинама прочитали да је постала саветница за нуклеарну енергију.

– Чим је ушла видело се колико као особа зрачи, па смо обукли скафандере. Скували смо јој кафу, а проф. др Васељенка Миличић јој је гледала у шољу и рекла да јој види велики бум на животном пољу. Онда ју је главни инжењер Светомир Шарић, звани Чернобиљ, спровео кроз контролни центар и пожалио јој се на проблем недостатка сунчеве енергије, пошто су дубоко под земљом. Затим јој је показао контролну таблу, рекао је да се једна од ручица заглавила, а дугмад су недавно реновирана, па је неко побркао редослед. Он је упитао да ли зна које дугме да притисне да отвори метални кавез са мутираним заморцима да их нахрани. Рекла је црвено, јер јој је се то уклапа са лаком на ноктима. Послушао је њен савет, и одједном се чуло потмула експлозија – прича наш извор.

И док су сви полегали, Снежана је истрчала кроз вентилациони отвор како би ухватила селфи.

– Срећом, у недостатку уранијума, користили смо криптонит,  па је та експлозија, са епицентром на винчанској депонији, имала само вештачки облик печурке који смо успели да направимо као добру фору. Мада неки кажу да више личи на гљиву. Али ипак је то била мегабласт детонација и смеће се расуло по јоносфери – казао је извор Наше Патке.

Аутор: Нићифор Блентавило

СТРАШНО: Зоран Кесић угрозио себе и емисију рукујући се сам са собом (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Прочитајте чак и ово:

РТС одбио да бесплатно емитује “Тежину ланаца 3” јер нико није могао да се угради
Вучић жели да створи од Србије пустињу како би се мигранти осећали као код куће
Брнабићка запретила Црној Гори: Ако не пустите српске туристе, забранићемо вашим клановима да убијају по Србији
ПЛАНЕТА ЈЕ НА НОГАМА! Српски научници открили начин да ОДМАХ продуже људски живот на 300 година! Ево како
Тело Ким Џонг Ила пребачено у атомско склониште да не настрада у рату

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *