Сулејман Величанствени

ТВ Нова увела санкције Србији: Нема фреквенције, нема ни Сулејмана

Сулејман Величанствени

Овим потезом ТВ Нова врши притисак на РРА, а испаштају недужни грађани Србије

БЕОГРАД – Телевизија Нова одлучила је да Србији заведе оштре санкције и прекине приказивање серије “Сулејман Величанствени” зато што јој Републичка радиодифузна агенција није доделила националну фреквенцију. 

Иако је РРА главни кривац за ново одлагање доделе фреквенције, због овакве одлуке ТВ Нова испаштаће обични грађани Србије. А посебно грађанке. 

Потпредседник савета РРА Горан Караџић упозорио је да оваква “неодговорна одлука”, како је рекао, може имати далекосежне последице.

– Ускраћивањем “Сулејмана” гледаоцима у Србији врши се велики притисак на РРА да додели фреквенцију телевизији Нова. Плашимо се да грађани Србије не реагују на санкције тако што ће изаћи на улице и силом затраже враћање Сулејмана на мале екране. Осим тога, и нас у РРА занима шта ће се десити са Хурем и Махидевран – казао је Караџић. 

А Српска напредна странка одлучила је да продужи рад техничке владе док се не нађе решење са ТВ Нова. 

– Све ово са РРА је отишло предалеко. Не желимо да ситуација са Сулејманом ескалира у насиље на улицама Београда. Ако се то и деси, боље да падне техничка влада, него нова, тек формирана. Надамо се да ћемо успети да направимо неки компромис и да ће ТВ Нова укинути санкције Србији и вратити Сулејмана пре крајњег рока за формирање Владе  – изјавио је Небојша Стефановић, потпредседник СНС.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *