maraton zirafa

Трчало се преко Бранковог, јер Ђилас није дао да се раби нови мост

maraton zirafa

Оплата је крхка, а асфалт танак и подложан пуцању, па нови мост није предвиђен за трчање

БЕОГРАД – Београдски маратон, 26. по реду, по идеји организатора, требало је да промени трасу и да се, уместо преко Бранковог моста, на Нови Београд трчи преко Моста на Ади.

– Покушали смо да са управом града договоримо нову трасу, која би ишла преко „Жирафе“, али се градоначелник Београда Драган Ђилас успротивио да му хабамо нови мост и прилазне путеве. Рекао нам је да су за то погоднији стари мостови, као „Газела“, „Бранков“, да за њих није штета ако се сруше због вибрација, док је у овај најновији уложено превише новца да би се рабио за такве ствари као што је маратон – рекао је за Нашу Патку извор из организације овог традиционалног атлетског митинга.

С друге стране, градоначелник Београда и власник Демократске странке Драган Ђилас, тврди за наш портал да није могао да дозволи да се трчи преко његовог моста, јер је конструисан тако да се преко њега може прелазити само на точковима.

– Разумећете, овај мост сувише лепо изгледа да би се уништавао бесмисленим трчањем у даљ. Изграђен је од слабог материјала, оплата је прилично крхка, асфалт је танак и подложан пуцању, пилон је лабав, а ограда климава – навео је Ђилас.

Он је рекао да то не значи да је мост лоше урађен, него да су у данашње време стандарди који задовољавају критеријуме другачији него некада.

– Стари мостови су зато доста солиднији и преко њих се може прелазити и трчећи, без икаквих бојазни да то може утицати на њихову стабилност – поручио је Ђилас.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *