Том Круз Еулекс

Том Круз снима филм “Немогућа мисија: Еулекс”

Том Круз Еулекс

У најновијем остварењу Итан Хант имаће задатак да се супротстави опаким Србима

ХОЛИВУД – Амерички глумац Том Круз оживеће поново улогу Итана Ханта у остварењу “Немогућа мисија: Еулекс”. 

Радња петог дела спектакла “Немогућа мисија” смештена је на северу Косова где Итана шаљу да помогне Еулексу у сукобу са злим Србима.

У узбудљивој и опасној адреналинској пустоловини, његов задатак биће најтежи који је имао до сада. Група најопакијих Срба минирала је мост на Ибру који дели Северну и Јужну Косовску Митровицу и прети да ће га дићи у ваздух, након чега неће дуго остати у ваздуху већ ће његови делови упасти у реку. А све то из баналних разлога, што Албанци желе да побију све Србе у Северној Митровици. 

Хант мора да помогне Еулексу у хапшењу опасних Срба, политичара који се противе независности Косова, као и у проналажењу добровољаца међу Албанцима који ће да сведочити да су ухапшени чинили ратне злочине. Он ће се суочити са задатком да открије припадника пољског Кфора који је од пијаног званичника Еулекса украо ЦД са тајним списком за хапшење Срба и да га спречи да тај ЦД дотури Србима на северу.

Круз у улози Ханта такође спречава групу Срба одметника да поставе барикаде и тиме омету увођење граничног прелаза између Србије и Косова.

Итан том приликом отима, заправо спашава Албанку Нусрету Мамузај из загрљаја Србина Владана Тимотијевића. Међутим, мора да је држи везану јер она покушава да побегне и врати се Владану, будући да је оболела од стокхолмског синдрома па је убеђена да је заљубљена у свог отмичара. У чувању Нусрете везане за болнички кревет Итану помаже остарели Албанац Фадиљ Мурићи, чији лик неће тумачити Беким Фехмиу, јер је умро, али наћи ће се већ неко. Лепу Албанку ће глумити певачица Рита Ора.

Филм ће бити препун сцена борби по косовским чукама, по огради моста на Ибру, па у самом Ибру између две Митровице, наклон спектакуларне сцене падања са моста од чега ће се поплашити патке које пливају реком. Биће и пуцњаве и борби у тунелима рудника Трепча, али и сцена садистичког мучења и иживљавања над злим Србима који су тако нешто и заслужили. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *