mala matura

Тестови за малу матуру поново проваљени, па продавани за 500 €, иако се полагање неће важити

mala matura

Родитељима је најбитније да им деца покажу знање, па зато не жале новац за тестове

БЕОГРАД – Тестови за малу матуру за осмаке који их нису полагали у првом уписном року, поново су проваљени и продавани на улици, упркос томе што њихово полагање нема никакав значај за упис жељене средње школе, пише Ало!.

Иако је мала матура поништена у јуну због крађе тестова, одлучено је да се она одржи и у августу за ђаке који због оцена или болести нису могли да је полажу тада. Како је образложило Министарство просвете, „ако је тест поништен једнима, мора да буде поништен свима“.

Ипак, тестови из српског језика и математике поново су украдени из Службеног гласника, а потом продавани за још већу цену него у јуну, па је она уочи самог тестирања достизала и 500 евра.

– Желим да моје дете покаже знање и оствари што бољи резултат на тесту, без обзира што ће он бити поништен. Не жалим новац за то – рекао је отац једног малог матуранта, који је замолио да остане анониман.

А мајка детета, које због јединица није могло да полаже у јунском року, рекла је да је тест за њу од великог значаја.

– Желимо да наш син оствари што бољи успех на тесту, како бисмо могли после да се правдамо у друштву да није могао да бира школу иако је разбио тест, јер су му га ови из министарства поништили. Очекујемо да ће му неправедно бити поништен максималан број бодова, па ће морати да се упише само на основу успеха из основне школе – рекла је она.  

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *