Тешка саобраћајна срећа у Таковској, камион згазио седам народних посланика

hitna pomoc

Хитна помоћ је стигла после 4 сата, јер им је позивалац јавио да не морају баш да журе

БЕОГРАД – Четири народна посланика су погинула, а троје је повређено јуче око 16.30 сати, када се десила тешка саобраћајна срећа на углу Таковске улице и Булевара Краља Александра.

Возач камиона ТАМ 170, плаве боје, регистарских изнака GA-321-ZI, који је прегазио посланике, покушао је да побегне са лица места, али су га у томе спречили грађани који су пришли да му честитају.

Портпарол Хитне помоћи Нада Мацура каже да су на сву срећу и три преживела народна посланика животно угрожени.

– Као што вам је познато, у саобраћајној срећи код Скупштине Србије погинула су четири посланика из различитих странака власти и опозиције, а тешко су повређена још три посланика. Хитна помоћ је стигла на лице места за рекордна четири сата, имајући у виду да нам је одмах јављено да је реч о посланицима и да је позивалац рекао: “Па и није баш толико хитно” – објаснила је она.

По њеним речима, последњих сат времена екипа лекара се пробијала кроз масу грађана који су носили на рукама и бацали у вис возача камиона који је прегазио посланике.

– Нашој екипи лекара није било лако да провере стање преживелих и провере пулс од громогласног аплауза и овација одушевљених грађана. Најтеже им је пало кад су морали да констатују живот тројици посланика – рекла је Мацура.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *