medjed na santi

Теоретичари глобалног загревања одахнули кад су у августу почеле летње температуре

medjed na santi

Термоскептици су већ почели са задиркивањем да је глобално отопљавање мит

ЦИРИХ – Теоретичари глобалног загревања са олакшањем су дочекали топле августовске дана и најаве метеоролога да ће летње температуре потрајати током целог месеца.

У научним круговима већ је завладала паника да би пролећне температуре могле потрајати до краја лета и да ће непрегледне количине арктичких ледника остати неокрњене

– У једном тренутку уплашили смо се да ћемо теорију глобалног загревања морати да заменимо теоријом глобалног захлађења, што је бојазан која се додуше понавља сваке друге године у просеку. Ипак, овога лета је тај страх попримио размере панике јер је прохладно време и ношење дугих рукава у јуну, па и јулу, охрабрило термоскептике који су већ почели да нас задиркују да је глобално отопљавање мит – изјавио је за агенцију Франс Прес један неименовани извор Светског форума за глобално загревање

Извор је изразио задовољство најавом метеоролога да ће се до краја августа задржати летње температуре и изразио наду да ће ваздух бити толико врео да ће анулирати заостатак настао у претходном периоду.

Идеално би било да током августа најнижа дневна температура, бар кад говоримо о северној полулопти где је сада лето, не падне испод 36-37 степени у хладу, као код човека. У том случају можемо очекивати да ће бити надокнађен заостатак у топљењу ледника на Северном полу. Надамо се и да нас на јесен очекује топло „михољско лето“ како бисмо запушили уста термоскептицима – поручио је саговорник.

Он је додао да климатолози морају нешто учинити како се овакве алармантне ситуације не би више понављале.

– Неопходно је више уложити у истраживање механизама за регулацију климатских промена да нас овако ниске температуре преко лета не би поново изненадиле. Савременим методама управљања климом и развојем технологије, као што је ХААРП, треба подићи температуру, како бисмо подигли и свест људи о значају проучавања опасности које прете од глобалног загревања – казао је овај званичник. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *