lijenština

Такмичење у љенчарењу одложено јер се прошлогодишњи учесници још нијесу помјерили

lijenština

Неизвјесно је када ће се завршити прошлогодишње надметање, јер нико од такмичара не посустаје

ПЛУЖИНЕ – Такмичење у љенчарењу “Има љеба без мотике”, које је ове године по други пут требало да се одржи 30. августа у етно селу “Монтенегро” у Брезна, надомак Плужина у Пиви, одложено је до даљњег јер се учесници прошлогодишњег надметања још нијесу помакли.

Власник етно села и покровитељ такмичења Микоња Благојевић очајан је јер је принуђен да храни 30 кршних Црногораца који већ скоро годину дана непомично леже у његовом угоститељском објекту.

– Куку мене, стио сам да направим туристичку атракцију са овијем такмичењем, кад оно оћеш! Ако ово потраје још зеру, остаћу и без имања и без куће. Све ми из́едоше и попише! Према пропонзицијама надметања, такмичари не смију да се помјерају са лежаљке. Смију да једу и пију, али не смију да оду у нужник. Ко први напушти лежаљку изгубио је, а пошљедњи добија двјеста еура – вели Благојевић.

Он се, међутим, пожалио да такмичари неће ни да мрдну већ цијелу годину и да „не планирају ни да с́едну, но само леже“, мада се ближи датум новог такмичења.

– Морадох да платим човјека са лопатом и гуском да дежура поред њих да не усмрде цијелу Брезну. Нудио сам свима да даднем по двјеста еура да отиду, али неће, као за ђавола. Веле, лијепо пише у пропонзицијама да етно село обезбјеђује храну и пиће за учеснике док се такмичење не заврши. Пријете ми судом и испекцијом. Леле мене, гори су но Турци зулумћари – очајан је Благојевић.

Овај честити домаћин збори и да је ишао по надлежнијем органима да моли за помоћ, али да му је „казато да је правда на страни лијенштина.

Не знам више ђе ћу и куд ћу. Ишо сам у полицију, у санитарну испекцију, у еколошку испекцију, на крају ме послаше у државну лутрију, оно ђе се лото игра, а они ми веле да организатор мора да спроведе наградну игру до краја. У супротном слиједи суд и затвор – јада се Благојевић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *