Панда пси

ТАЈНА ОТКРИВЕНА: Ево зашто Кинези фарбају псе да личе на панде

Панда пси

Панде су у Кини заштићене животиње и одвратног су укуса па овакви пси нису у опасности

ШАНГАЈ – Фарбање паса тако да личе на панде потпуни је хит у Кини. Међутим, све до скора није се знало зашто власници паса то раде и мислило се да их улепшавају јер много воле панде. Ипак, истина је да их тако фарбају јер воле псе, а не панде.

Наиме, реч је о томе да су панде у Кини заштићене животиње, а осим тога нису ни јестиве. То их чини савршеном животињом како би се испод њихове маске сакрио пас.

Зубарка Кси Јун Ли каже да је имала раније неколико паса марке чау-чау, али су сви један за другим завршавали на јеловнику код комшија. 

– Купила сам новог и почела да га фарбам као панду и од тада немам више проблема – рекла је Кси Јун Ли.

Како кажу у Кинеском кинолошком савезу (кинески кинолошки, ха-ха-ха-ха, прим. прев.) они саветују власнике да фарбају псе у дивље звери како би их сачували од гладних комшија.

– Овде псе обично држе само имућнији, они који имају пара да једу нешто друго. Али да би их сачували од суграђана, морају да се довијају на разне начине, да их фарбају и сређују им длаку да би личили на неке нејестиве врсте. Бесмислено је фарбати пса у козу или краву, а још бесмисленије у кокошку, признаћете, па зато ми саветујемо власнике да их фарбају у опасне животиње као што су тигар, лав или змај – изјавио је Цун Кај Сј, директор Кинеског кинолошког савеза.

Он каже да има случајева да пса офарбају и као слона или опосума, међутим, најпопуларнија је панда.

– Та животиња ужива заштиту државе, а и огавног је укуса, па су пси који изгледају као панде под двоструком протекцијом – објаснио је Цун Кај Сј.

Будући да је панда врста малог медведа, и у Кини важи изрека “заштићен као мали медвед”. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *