tadic boeing 747

Тадић добио понуду да ради за “Боинг”, компанија препознала конструкторски таленат

tadic boeing 747

Не, не, не, синко, тако се не прави… авион

ЧИКАГО – Бивши председник Србије Борис Тадић добио је понуду америчке компаније „Боинг“ за место главног конструктора овог водећег светског произвођача цивилних, војних и неидентификованих летећих објеката, пише Чикаго трибјун.

– Тадић је покупио апсолутно све симпатије наше компаније својим моделима авиона које је правио ручно, без икаквих техничких помагала. Потпуно случајно смо дошли до снимка са неког страначког скупа у Србији, где смо видели како бивши председник Србије вешто, од само једног јединог парчета хартије саставља комплетну летелицу са свим деловима, и то без помоћи лепка, ексера, шрафова и слично. Одмах смо препознали конструкторски таленат и на борду директора донели одлуку да морамо пронаћи дотичног господина и понудити му ангажман – изјавио је Џејмс МекНерни Јуниор, председник ове компаније са седиштем у Чикагу.

Он је казао да су након почетне еуфорије били помало скептични да ли ће Тадић прихватити посао у „Боингу“, наочито после сазнања да је добио место почасног председника Демократске странке у Србији.

– Морам да признам да смо доста стрепели, али ево, након неколико месеци преговора, могу да најавм да је Тадић у начелу, или на челу, прихватио посао главног конструктора, а остаје да се договоримо око детаља. Да је он права особа за нас, имали смо још један показатељ. Кад смо га питали да пристане да ради за нас, уместо одговора лупио се почелу, тј. по челу, и том приликом зачуо се звук скоро идентичан називу наше компаније. С том разликом што је слово „И“ било продужено неколико секунди и звучало вибрирајуће – рекао је МекНерни.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *