svetski kapital

Светски капитал честитао датум и поручио: Сад могу да стигнем у Србију

svetski kapital

Неколико секунди по добијању датума, у Србији је аутоматски искорењен сав монопол

ЊУЈОРК – Светски капитал честитао је Београду добијање датума за преговоре са Европском Унијом и поручио да сада има зелено светло да може да стигне у Србију.

– Добијање датума, то је сјајно! Све досад нисам стизао да стигнем, јер без датума за преговоре о прикључењу Европској унији, Србија није могла да испуни услове за страна улагања, отварање фабрика и нових радних места, као што их испуњавају Индонезија, Малезија, Кина, Пакистан… Сада смо то превазишли – изјавио је Светски капитал за Си-ен-ен.

Он је рекао да су ствари у Србији већ неколико секунди након добијања датума, кренуле набоље.

– Ето, на пример, Србија више није на 179. месту од 185 земаља света по брзини добијања грађевинских дозвола, већ се, како чујем, попела у топ 10. Већ првог дана добијања датума, нестао је и сав монопол у Србији и заживела је здрава конкуренција. СА датумом је аутоматски завршен и процес реституције и сва имовина одузета након 1945. године враћена је старим власницима. Другим речима, успостављена је правна сигурност у погледу тога шта је државно, а шта приватно. Трећим речима, сад се тачно зна шта је чије, па је тиме омогућено нормално пословање – закључио је Светски капитал, истакавши да су тиме стечени економски услови за његов скори долазак у Србију.

Он је ипак напоменуо да постоје и политички предуслови, који, како сама реч „предуслов“ каже, стоје испред услова.

– Све зависи наравно од комплиментације… или беше суплементације… или алиментације… У сваком случају, све зависи од те чудне речи која има везе са спровођењем споразума између Београда и Приштине. То је зато што ми је стрина Немица, а она је ћудљива жена, и зна да прави велику фрку кад није по њеном  – поручио је Капитал.

Премијер Ивица Дачић изразио је задовољство најавом доласка Светског капитала.

– Најважније од свега је да Светски капитал долази без икаквих нових услова. А за предуслове рачунајте да су испуњени – поручио је Дачић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *