Busplus kontrola šverceri

Шверцере обрадовало поскупљење градског превоза јер ће сад више да уштеде

Busplus kontrola šverceri

Повећање цена јесте симболично, али битна је добра воља, кажу шверцери

БЕОГРАД – Путнике који се шверцују у аутобусима ГСП “Београд” обрадовало је поскупљење карата за градски превоз, јер ће сада коришћењем услуга градског саобраћаја моћи више да уштеде.

Они наводе да поскупљење које важи од 1. јануара јесте симболично, али да је сваки динар за њих битан, па ће са већим ценама успети да сачувају више новца. 

Митар К. са Миријева каже за Нашу Патку да се редовно шверцује и да га радује што је дошло до повећања цене карте са 72 на 73 динара, односно месечне повластице са 1.100 на 1.120 динара за незапослене и са 3.216 на 3.275 динара за запослене. 

– Динар по динар – погача, кажу стари. Ја исто то могу да потврдим. Плата ми касни већ шест месеци па ми је сваки динар битан. Тако, уместо да не плаћам месечну карту од 3.216 динара, ја од Нове године нећу плаћати карту од 3.275 динара, а то је додатних 59 динара у мом новчанику. Шта једна погача?! Две! Могу два хлеба да купим за те  паре у радњи код комшије Пере и да ми још остане динар – напомиње Митар. 

Виолета Р. са Канаревог брда захвалила се ГСП-у на овом, како је рекла, правом новогодишњем поклону.

– Хвала им, заиста. Повећање цена јесте симболично, али није битна толико висина поскупљења, него добра воља. Сада ћу са већом радошћу да напуштам возило кад наиђе контролор и да чекам друго, знајући да мој џеп остаје богатији за већи износ него досад – рекла је она, додавши да се нада још већим поскупљењима превоза, како би боље закрпила рупе у кућном буџету.

А Стеван Ч. из новобеоградског Блока 63 открива један мали трик како он на шверцу штеди готово три пута већу суму  него што би требало.

– Незапослен сам већ две године, али се нисам пријавио на биро рада из два разлога. Под један, зато што ми ионако не би нашли посао, а друго, још важније, зато што, ако нисам пријављен, немам право на БусПлус повластицу за незапослене, па бих морао да плаћам месечну карту за запослене, која је готово три пута скупља. Али будући да се шверцујем, то значи да сам досад уместо 1.100 динара, колико је износила цена за незапослене, штедео чак 3.216 динара месечно, а са овим новим поскупљењем уштедећу и више. Па израчунајте. На годишњем нивоу уштеда је око 350 евра, мало ли је, еј! – истиче Стеван.  

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *