Dominik stros sobarica

Строс Кан питао који хотел у Београду има најлепши поглед на собарице

Dominik stros sobarica

Француски стручњак се заложио за развој хотелијерства у Србији

БЕОГРАД – Доминик Строс Кан, некадашњи први човек ММФ-а, састао се данас у Влади Србије са вицепремијером Владе Србије Александром Вучићем, где је у разговору са њим и ресорним министрима нагласио важност развоја хотелијерских услуга за економски просперитет Србије.

Како је изјавио на конференцији за новинаре, он верује да је могуће да постоји вероватноћа да је остварљиво да се Србија извуче из економских проблема.

– Могуће је да Србија марљивим радом, штедњом, одсуством корупције, искоришћавањем својих привредних потенцијала и хотелијерских услуга, за неких 40-50 година врати све дугове Међународном монетарном фонду, након чега може започети и неки привредни раст – изјавио је Строс Кан.

Како сазнајемо, некадашњи председник ММФ-а је претходно, током састанка, замолио Вучића да му пропоручи хотел у Београду који има најлепши поглед на собарице.

– Француски стручњак је затражио да то буде хотел који штеди на материјалу за гардеробу особља, као и на ногарима за дневне сточиће, па се треба сагнути кад их треба обрисати или поставити пиће – открио је наш извор близак другом, ближем извору.

Иначе, осврнувши се за секретарицом Владе, Строс Кан се на конференцији за штампу осврнуо и на најаву да ће у почетку као Вучићев саветник радити бесплатно. Он је објаснио да ће грејс период трајати три месеца, након чега ће Влада Србије почети да отплаћује кредит ММФ-а за ангажман његовог тима.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *