stanija soraja mimi oro

Станија и Сораја заједно уче

stanija soraja mimi oro

Доминик Строс Кан је одушевљен знањем и образованошћу српских старлета

БЕОГРАД – Надалеко чувене суперстарлете, Сораја Вучелић и Станија Добројевић, латиле су се књиге. Заједно уче, усавршавају се, а све због тога што не могу да дозволе да њихова колгерлиница, пардон, колегиница Милица Живановић – Мими Оро, буде макар и на тренутак познатија од њих.

Користе све могуће енциклопедије, википедију, комплете уџбеника за основну школу, за средњу школу, мало су застале код познавања природе за четврти разред основне школе, али само зато што је лекција о барским птицама некако компликовано написана.

– Географија за пети разред је изузетно лака – одала нам је Станија и додала:

– Сад прелазимо градиво из читанке. Нисам знала колико је лепо прочитати све те приче.

– Највише волим музичко, скоро сваку песму сам препознала и као да сам је већ чула негде – допунила ју је Сораја.

Мими је, као што је познато полагала пријемни испит за старлете и то прва од свих па још и пред камерама. Питања која су јој постављена, за некога тешка, за некога лака, била су плод мукотрпног рада више познатих академика и других умних људи.

Доминик Строс Кан, саветник у Влади Србије рекао нам је одушевљено:

– Заиста јој се дивим, како је тако лако, као из, о мон дије, како се каже, као из карабин одговорила на куестион око прсонтаж. Апсолимен фантастик!!! Размишљао сам да колега Гузенбауер е муа, уопште нисмо потребни овој мањифик земљи – узбуђено је казао Строс Кан.

Његов сарадник, господин Алфред Гузенбауер, такође није могао да сакрије усхићеност

Зер шон, зи хабен ајне фантастише, интелигенте, јунге даме. Варум руфен зи унс? Дас ист нихт нотвендих – рекао је Гузенбауер на лошем српском језику.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *