Српски тим

Србија се осећа чудно што јој Хаг није неправедно пресудио по хрватској тужби

ХАГ – Српски представници у Хагу били су изненађени јер их Међународни суд правде није изненадио осуђујућом пресудом по хрватској тужби за геноцид. 

Српски тим

Српски тим у шоку док слуша Хашки суд да Србија није крива (скриншут: РТС)

– Заиста смо осећали чудно након што је судија Петр Томка прочитао да Србија није крива за геноцид. Мислим, то смо и очекивали, јер нисмо криви, али ко би то очекивао да ће суд заиста да донесе очекивану пресуду и пресуди по правди. То је за нас било неочекивано и помало смо још у шоку – рекао је за агенцију Танјуг Никола Селаковић, српски министар правде. 

То је потврдио и шеф правног тима Србије Саша Обрадовић.

– Када смо чули да Србија није крива за геноцид, мислили смо да је првоаприлска шала, али смо погледали одмах у календар и видели да није 1. април. Иако ништа није упућивало на то да будемо осуђени, били смо усхићени када се то и стварно није десило. Били смо у еуфорији, чак смо се и шалили међу собом “Шта сад, још ће Хрватску да осуде?” – казао је Обрадовић.

Он је рекао да су ствари помало враћене у нормалу када је и српска противтужба контра Хрватске, заправо, контратужба против Хрватске, такође одбачена. 

– Одавно нисмо одиграли реми. То је сјајан успех. Да нам је неко ово понудио пре пресуде, сигурно бисмо оберучке прихватили – истакао је Обрадовић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *