somalija krstic

Сомалија зове Лазара Крстића пошто су чули да ће Срби после његових реформи имати два оброка дневно

somalija krstic

"Финансијски шаман из Србије" – тако у Могадишу зову Крстића

МОГАДИШ – Влада Савезне Републике Сомалије упутила је хитан позив српском министру економије Лазару Крстићу да дође у ту афричку земљу и преузме ресор финансија.

Према, сазнањима Наше Патке, власт у Сомалији фасцинирана је информацијом да ће после Крстићевих реформи грађани Србије имати средстава за чак два оброка дневно, а да ће стопа незапослености бити само 62 % посто.

Водећи Сомалијски медији објављују читаве фељтоне о „Економског чаробњаку из Србије“, и „Генијалном финансијском шаману“ како у Могадишу називају Крстића. Међутим, у кабинету министра Крстића тврде да он није размотрио понуду са „рога“ Африке као ни друге које му долазе.

– Већ смо навикли да министру стижу позиви из читавог света, ево баш је данас звао Обама и молио га да се врати у САД и помогне опоравку уздрмане економије. Међутим, министар је био заузет читањем новинских чланака о себи и својој стручности па није могао да узме везу. Када ишчита све хвалоспеве написане о њему у нашим медијима, можда нађе времена да размотри пристигле позиве – објашњавају Крстићеви сарадници. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *