Šimunić crveni karton

ШОК: ФИФА избацује Хрватску, Србија игра нови бараж са Исландом!

Šimunić crveni karton

Трагичар Шимунић: Србија ће као званично друга у групи одмерити снаге са Исландом

ЦИРИХ – Светска кућа фудбала решила је да због проусташких испада дисквалификује фудбалску репрезентацију Хрватске са Светског првенства 2014. године, а одиграће се нови меч баража између Србије и Исланда који ће одлучити која екипа иде у Бразил, пише француски спортски лист Л` Екип!

– Хрватска ће бити кажњена елиминацијом са Светског првенства, а сви њени резулати које је постигла у групи биће избрисани. То значи да ће се формирати нова бодовна листа, према којој ће Србија бити на другом месту и она ће са Исландом одиграти нови бараж. Још није одлучено да ли ће то бити два меча, или само један, на неутралном терену, али и то ће бити брзо решено – казао је извор француског листа из седишта ФИФА.

У опширном тексту о свему, лист наводи да је одлука о поменуте две ствари већ донета, али је дактилографкиња на одмору, па се чека њен повратак како би одлука била написана и потом потписана.

Истиче се да је први човек УЕФА Мишел Платини инсистирао код колега ангажованих у ФИФА и лично код првог човека те организације Сепа Блатера да Хрватска мора бити драстично кажњена. На руку му је ишао нови талас усташких парола на мечу Хајдук – Осијек, као и општа хистерија која у вези с тим влада у хрватском друштву. 

– Да се све завршило на Шимунићевом испаду, он би био кажњен забраном узимања микрофона у руке у наредних шест утакмица репрезентације и тиме би била завршена цела прича. Међутим, све је отишло предалеко. Хрватски играч је за своје скандирање добио подршку широких маса навијача и готово целокупног хрватског друштва, укључујући и спортске раднике као што је тренер Ћиро Блажевић. Рекло би се да је настала једна општа хистерија величања неких напуштених идеологија из Другог светског рата, што шаље једну лошу поруку и што је далеко од фер-плеја за који се залаже Светска кућа фудбала – рекао је извор Л` Екипа. 

Он је навео да је ФИФА истрагом утврдила да је дошло до пропагирања само усташке, а не и нацистичке идеологије и да је скандирано само против Срба, а не и против осталих екипа које иду у Бразил, па неће бити тежих казни које је Платини предлагао.

Ипак, према наводима листа, Француз је обећао да ће УЕФА са своје стране казнити Хрватску у наредним квалификацијама за европско првенство тако што ће та репрезентација све мечеве као домаћин морати да игра у Србији. 

– Осим тога, Хрвати ће морати да носе на свим утакмицама два броја мање копачке, са крампонима окренутим ка унутра, а пертле леве и десне ципеле биће им међусобно везане у чвор – наводи лист Платинијеве планове. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *