ШОК! Чанак показао да је српски аутохтониста: Холандија је срце Србије! (ВИДЕО)

БЕОГРАД – Лидер Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак напрасно је окренуо ћурак наопако и постао присталица српске аутохтонистичке историјске школе, а званични историчари ужаснути су његовом изненадном променом става.

Ненад Чанак је практично рекао да је Холандија срце Србије (фото: Фејсбук видео скриншут)

Чанак је, гостујући на ТВ Хепи код Миломира Марића, изјавио да је “Косово део Србије тачно колико и Холандија”. Будући да је Косово историјски део Србије то значи да је Чанак изјавио да је и Холандија историјски део Србије, што чак ни најугледнији представници српске аутохтонистичке историјске школе нису нарочито истицали.

Са оваквим закључком се сложио и историчар Радивоје Радић, осим са речју “најугледнији”, рекавши да су у питању “најнеугледнији”. Он је био огорчен изјавом лидера ЛСВ који је за њега, како је рекао, “потпуно разочарење”.

– Потпуно сам шокиран оваквом изјавом! Да је то рекао Деретић, или Јарчевић, или Горан Шарић, или Нетањаху и не би ми било чудно, јер су то српски националисти, али оваквом изјавом Чанак показује као да је кусао из истог чанка заједно са њима… Из чанка Симе Лукина Лазића, или Олге Луковић Пјановић, или Реље Новаковића, или оног шарлатана Милоша Милојевића, или Шафарика, или Мавра Орбинија, или Суровјецког, или Винка Прибојевића, или Фрање Рачког, или Ломоносова, или Сипријана Робера, или Ами Буеа, или Долчија, или Апендинија, извињавам се хиљадама и хиљадама незналица које нисам набројао, јер би то потрајало. Сви они су нешто србовали и заступали заблуду да су Срби аутохтони на Балкану, а и шире, све док славна немачка школа историје није однела превагу над тим тупанима. Али уверен сам да су и они постхумно променили мишљење, међутим, оно што су записали оставља трагичне последице чак и на једнога Чанка – разочаран је Радић, који је присталица бечко-берлинске школе досељавања Словена из Тунгузије.

И његов колега Раде Михаљчић потпуно је био сломљен због Чанкове издаје антисрпске идеје, назвавши његов исказ “ноторним непознавањем хистерије, пардон, историје”.

– Никада Холандија није била део Србије, осим можда у машти српских аутохтониста који су целу Европу посрбили. Шта је следеће Ненаде Чанче? Срби старији од амеба? Па и амебе знају да су од њих старији једино Албанци – истакао је Михаљић, иначе познати албанолог… пардон, албанофил.

Иначе, након изјаве којом је изједначио Косово и Холандију, емисија је прекинута. Зато нећете видети како је Ненад Чанак изјавио да је “Холандија срце Србије”. А да је за Каталонце рекао да су пореклом Срби, такође не можете видети у наредном видеу.

Аутор: Бранко Соврлић

Ненад Чанак зарадио опекотине због умивања освештаном водом из Новосадског водовода

Не пропустите:

Чанак тражи да се због освештавања водовода у Новом Саду сагради нови
Пајтић: Лаж је да смо за разбијање Србије, Војводина неће признати Косово
План Меркелове за Србију – мапа која је предочена Вучићу
Албанци се потровали прахом жуманцета од киндер јајета које су им Срби подметнули у коверте

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *