СНС тражи повећање броја посланика на 500 како би примили на листу све који им се нуде

Skupština Srbije

На листи СНС већ се налазе све странке које постоје у регистру и већина покрета и удружења

БЕОГРАД – Због проблема да на изборну листу прими све који би у коалицију са њом, Српска напредна странка предлаже да се, пре избора заказаних за 16. март, изборни закон промени тако да у Скупштини Србије буде 500 посланика.

СНС се одлучила за овај корак с обзиром да листа од 250 кандидата није могла да прими све који су се ових дана нудили тој странци за изборе.

– Вучић је примао сваког на листу ко год је питао, па тако са нама на изборе иду СПО, Покрет Социјалиста, Нова Србија, Покрет “Снага Србије”, СДПС, Народна партија и још 20-ак странака, покрета и удружења чије име нисмо ни чули до ових избора. У почетку смо лако распоређивали мандате, али како из дана у дан пристижу нови коалициони партнери, немогуће је све да их угурамо на листу. Немамо више места, а са нама желе и НЛО, РДП, Јоги летачи, Партија оптимиста, Удружење вечитих студената “Осма деценија” итд. Због тога смо дошли на идеју да треба повећати број посланика у парламенту – каже потпредседник СНС Зорана Михаиловић. 

Она признаје да је због овог проблема чак и Вучић зажалио што Владимир Цвијан више није у СНС.

– Да је Цвијан ту он би знао како да пронађемо рупу у закону и на листу ставимо додатних 250 коалиционих партнера, будући да су избори већ расписани. У Србији нема бољег експерта за правне заврзламе од Цвијана, то је чак и Вучић рекао док је гледао кога све треба ставити на нашу листу – напомиње она.

Ипак, у СНС спремају алтернативу уколико не успеју да измене прописе пре предаје листе, па би вишак коалиционих партнера пребацили на листу коју ће предводити Борис Тадић. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *