slavka sa naocarima

Славка Драшковић: Имали смо најаве да ће конкурс бити намештен, али нисмо веровали

slavka sa naocarima

Злоупотребе са конкурсом су ми промакле, јер сам на тренутак скинула наочаре ради сликања

БЕОГРАД – Имали смо најаве да ће бити намештен конкурс за посао у Канцеларији за дијаспору, али била су то само шушкања, гласине, па нисмо веровали да ће се то и обистинити, изјавила је за Нашу Патку директорка Канцеларије Славка Драшковић, након писања листа Ало да је конкурс намештен.

Како су објавили медији, конкурс за избор петоро шефова и виших саветника у Канцеларији за дијаспору расписан је 30. априла, а трајао од 1. до 8. маја. При томе су сви дани рока за предају документације због празника и викенда нерадни осим последња два дана.

А за та два дана требало је предати обимну документацију међу којима су: пријава на жутом папиру, биографија на наранџастом, натална карта, оригинали и по четири оверене копије држављанства и извода из матичне књиге рођених, две потврде из матичне књиге умрлих да сте живи, три оверене копије дипломе, оверена здравствена књижица и њена копија, потврда о познавању српског језика потписана од професора доктора Нермина Падежа са Универзитета у Челебићима, возна карта Врбас – Лапово од 17. марта 2013. године купљена у Новом Саду, доказ о положеном државном испиту о врдању с посла и коришћењу боловања, чланска карта Конгреса српског уједињења или фотографија са Мајклом Ђорђевићем (алтернативно) и писмена препорука директора Канцеларије за дијаспору или његовог заменика.

– Наталне карте су нам биле потребне да видимо да ли су ти људи предодређени за ове послове. На конкурс се пријавило само петоро, за свако место по један, а интригантно је да су ти људи већ од раније радили у Канцеларији – открила је Драшковићева и додала:

– Неко је те људе запослио по уговору о делу и то након што сам ја постала директорка Канцеларије, а сада је покушао и да их углави за стално. Интересантно је да смо те људе познавали и пре, а да су они тако злоупотребили наше поверење пријавивши се за посао. То су били наши пријатељи, познаници, рођаци, па и љубавница једног од мојих помоћника.

Александар Влајковић, заменик директора Канцеларије, каже за наш портал, да је конкурс намерно расписан од 1. до 8. маја, управо да би се спречиле злоупотребе.

– Рачунали смо, ако се првих шест дана не ради, неће моћи ни да се направе злоупотребе са конкурсом у том периоду. Међутим, вешти манипуланти успели су да то учине за само два последња дана. Зато смо спровели темељну истрагу међу запосленима ко је дао информацију за медије о намештању конкурса, јер та особа је сигурно информисана и ко је наместио конкурс – рекао је Влајковић.

Он је рекао да се сад ту ништа више не може учинити већ да ће пријављени кандидати  бити примљени на посао, а да ће „комисија Канцеларије за дијаспору бити отворена за жалбе осталих пријављених кандидата“. 

Поделите

Један коментар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *