Скочиле цене јаја и трулог парадајза уочи конституисања Народне Скупштине

Због повећане потражње цене појединих пољопривредних производа скочиле су последњих дана на пијацама у Србији, а посебно у Београду. С обзиром на врсте производа који су тражени и тиме поскупели, и што су посебно тражене труле и покварене варијанте, економоско-политички аналитичари сматрају да је разлог томе конституисање контроверзне Народне Скупштине које се очекује ових дана.

Влада помама и за поквареним шљивама, трулим кромпирима и ужеглим бананама (фото: Наша Патка)

Наиме, цена килограма парадајза на зеленим пијацама и у маркетима драстично је скочила. Најпре је била повећана тражња за трулим парадајзом, али када је он због велике потражње достигао скоро цену свежег, и цене свежег парадајза су морале да скоче.

Јаја су поскупела за 20-30 посто, и купци узимају по више табли одједном. Примећено је и распитивање за мућкове, па се праве и посебне поруџбине, наравно, по нижим ценама од здравих јаја. Али, како мућкова нема толико на пијаци колико на посланичким листама, и могу се купити само испод тезге, грађани продавцима кажу “дај шта даш”, па следеће што узимају су прљава јаја, с кокошијим изметом која су јефтинија од чистих. Али све ово је довело до тога да цена свих јаја линеарно порасте.

Такође, потражња је и за бресквама, крушкама, шљивама, па и бананама, али и другим воћем и поврћем. И то што мекше и трулије, то је траженије.

– Раније, када ми иструли воће или поврће, морам да га бацим, али сада могу да га продам. Читаве гајбице краставаца су ми иструлиле, све омекшало и није ни за шта, међутим имао сам купца који је рекао да ће све да узме по повољној цени. Па боље ишта него да се баци. Додуше, купац је рекао да ће да га баци за мене, али један по један, техником бацања ручне гранате, нисам га баш најбоље разумео – каже продавац Радован Маркићанин.

Баба Ружа Симић такође каже да се ових дана трули производи продају боље него икад.

– Овај кромпир ми је сав труо и ужегао сине, унутра је црн и покварен, али купаца колико хоћеш. Цена јесте нижа, али добро је што може да се прода пошто-зато, да не будем на штету. Иначе, ових дана све што је труло иде као алва, ево га Пера је продао пет пакета ужеглих банане, нису уопште жуте, него црне, Милева је распродала покварени парадајз и труле крушке, а Сима пилеће батаке који су се покварили јер није било струје у фрижидеру – открива баба Ружа.

Очекује се да сво ово купљено труло воће и поврће, јаја и батаци неће да се баце. Заправо, да ће да се баце, али на одговарајућем месту и на одговарајућа лица.

Аутор: Давид Штрбац

Опозиција већ нашла заједничког кандидата да победи Вучића 2022. године. Погађате ли ко је? (ФОТО)

Никако, баш никако не пропустите:

Након полицијских коња и паса, Вучић ангажује и слонове за разбијање протеста
Кризни штаб уводи меру забране викања и гласног говора, јер кад се тихо прича избацује се мање вируса
Вучић: Моја највећа грешка је што сам пустио студенте да се врате у Београд
Лончар: Мужеви се грле и љубе са женама, чак спавају у истим креветима, увешћемо строжије мере
Комунална полиција ће хапсити Београђане који не могу да докажу како су од куће доспели у други део града
Олизаћете шерпе: Рецепт за кување народа “а ла напредњон”
Радник зоо врта поједен јер није држао социјалну дистанцу са крокодилом (ФОТО)

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *