Кристијан Голубовић

Синдикат просветних радника подржао колегу Кристијана Голубовића

Кристијан Голубовић

Ђаци више не беже из школе и пазе на часовима

БЕОГРАД – Поводом саопштења Републичке радиодифузне агенције (РРА) којим се осуђује гостовања Кристијана Голубовића на телевизијама са националном фреквенцијом, огласио се и Синдикат просветних радника Србије који је стао у одбрану својих колега.

“Шокирани смо намером РРА да се колеги Голубовићу укине приступ медијима иако је он имао одлучне ефекте на децу у основним и средњим школа. После његових гостовања на ТВ-у смањио се број напада на нас професоре, деца мање беже из школе и одлучила су да поштују предаваче и да пазе на часовима”,  саопштавају из овог синдиката.

Професорка ликовног у Машинској школи “Радоје Дакић” у Београду Весна Мазало каже да од Кристијановог гостовања у емисији “Амиџи шоу” деца поново долазе на њене часове.

– Већ пар година ученици наше школе не долазе на наставу ликовног, морамо да им поклањамо оцене да нас не би тукли. Међутим пре две недеље све се променило, колега Кристијан им је на Пинку објаснио важност уметности и сада сви желе да сликају – каже Мазало.

У Синдикату просветних радника страхују да је РРА својим поступком дала деци лош пример јер је казнила човека који промовише сликање, писање поезије, спорт и краснопис.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *