Voja seselj o hrani

Шешељ смишља како да му још одложе пресуду јер му се не враћа на Јадранкину кухињу

Voja seselj o hrani

Воја презадовољан ђаконијама у Шевенингену – палцем показује да је храна "прва лига"

ХАГ – Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ већ данима интензивно ради на осмишљавању нове процесне жалбе којом би поново одложио доношење пресуде у поступку који се против њега већ 11 година води у Хашком трибуналу, сазнаје Наша Патка од добро обавештеног извора из СРС.

Он објашњава да Шешељ не жели да се врати на казан своје супруге Јадранке јер му храна у Шевенингену изузетно прија. Наиме, откад се пре пар година пожалио на квалитет и укус хране, управа затвора се потрудила да лидеру радикала приреди праве гурманске специјалитете, а свакодневно добија и укусне дезерте.

– Воја је последњих пар година презадовољан ђаконијама које му дају у притвору и поново се лепо поправио. Због тога је веома задовољан што је његов захтев за изузећем данског судије Фредерика Хархофа из судског већа прихваћен, што је довело до одлагања до даљњег пресуде која је већ била заказана за 30. октобар. Он је поново показао своју интелектуалну надмоћ довевши у недоумицу Трибунал да ли могу само два члана судског већа да му донесу пресуду или морају да траже новог трећег члана, што захтева времена за упознавање са случајем – казао је извор близак тиму правних саветника СРС.

По његовим речима, Шешељ ипак разуме да нема времена за губљење и да та флоскула „до даљњег“ може да значи да се колико сутра закаже доношење пресуде.

– Он зато интензивно ради на осмишљању нове процесне жалбе или захтева, како би предупредио неки изненадни покушај доношења пресуде. Председник Трибунала Теодор Мерон му је већ раније предочио да на помоћ суда не може да рачуна, јер им је понестало идеја како да даље пролонгирају поступак, а сличну поруку је добио и од Тужилаштва. Ипак, Воја нема поверења у судије и страхује да би они могли нагло да прекину застој поступка, донесу пресуду и пусте га кући, што он никако неће дозволити – поручује наш саговорник.

Он је демантовао поједине информације да Шешељ неће да се врати јер је наводно оболео од Стокхолмског синдрома и заљубио се у лепу стражарку у Хагу. 

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *