Šešelj preti

Шешељ одбио да буде ослобођен из Хага док му не исплате 12 милиона евра одштете

Šešelj preti

Лидер радикала нема намеру да напусти Шевенинген док паре не легну

ХАГ – Лидер СРС Војислав Шешељ одбио је данас да прими решење о ослобађајућој пресуди све док му Хашки трибунал не исплати 12 милиона евра за време проведено у затвору.

Према речима портпарола Хашког трибунала Магдалене Спалинске, Шешељ је легао на земљу када су стражари покушали да га изведу на слободу, па је његово избацивање из Хага привремено одложено.

– Наши правници изучавају статут и правила, али овакав преседан нам се никада није десио. Имамо право да на силу притварамо људе, али нисмо сигурни да на силу смемо да их пуштамо на слободу. Господин Шешељ за сада остаје у својој ћелији иако смо на њој отворили врата, као што су отворена врата целог павиљона и главна капија, али он одбија да изађе на слободу без новца – објашњава Спалинска.

Правни саветник Војислава Шешеља, Дејан Мировић каже да се лидер СРС неће маћи из ћелије док му се не исплате тражени милиони.

– Воја је одучио да ступи у штрајк затвором све док му се не исплати надокнада штете за време проведено у Хагу. Ако је потребно, он је спреман још 10 година да буде тамо док не добије свој новац, али само да знате, са сваким додатним проведеним даном, та сума ће да расте – упозорио је Мировић.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *