Ravna Gora četnici

Савез комуниста позвао на стрељање глумаца који играју четнике у серији “Равна Гора”

Ravna Gora četnici

Четници без браде до појаса најбољи су пример фалсификовања историје

БЕОГРАД – Савез комунистичке омладине Југославије позвао је на јучерашњем скупу власти у Београду да изведу пред преки суд режисера, глумце, сниматеље, тонце и осталу екипу серије “Равна Гора”.

– Другарице и другови, класни непријатељ је поново подигао главу, а дух повампирене монархије прети да уништи братство и јединство за које смо се борили и изборили! Зато, режисера Радоша Бајића, глумце који играју улоге четника и осталих колаборациониста окупатора, и осталу екипу која учествује у фалсификовању историје, морамо стрељати по кратком поступку – изјавио је Милован Капичић, звани Кардељ, један од говорника на скупу СКОЈ-еваца одржаном испред биоскопа “Партизан”.

Његов говор је повремено прекидан френетичним повицима: “Тако јеее!”, “Живела комунистичка омладина!”, “Живела Социјалистичка Федеративна Република Југославија!”, “Живеле тековине Комунистичке партије Југославије!” и “Живео друг Тито!”.

Потом је на говорницу ступио Иво Лола Ђилас, рекавши да “не смемо дозволити рехабилитацију Равногорског покрета и приказивање четника без браде, као ни блаћење Народно-ослободилачке борбе”.

– Ако треба, пред стрељачки вод ћемо извести комплетну српску кинематографију! Створићемо лепшу и бољу, ону која ће обновити снимање партизанских филмова каквим смо се поносили деценијама! Је ли тако другарице и другови?! – узвкикнуо је он, дочекан потом узвицима “Тако јеееее!”

На скупу је констатовано и да се “једном фалсификована историја не сме више фалсификовати и мењати”.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *