онесвест

Родитељи деце из Шајкаша пали у несвест кад су чули образложење зашто су им деца пала у несвест

ШАЈКАШ – Родитељи 44 ученика основне школе “Исидора Секулић” у Шајкашу колективно су попадали у несвест када им је на родитељском састанку директор школе саопштио да су се њихова деца онесвешћивала због масовне хистерије.

Директор је родитељима на састанку прочитао налаз Министарства просвете које је дало дијагнозу масовног онесвешћивања ученика и ученица ове школе. Након што су чули да је узрок падања у несвест “колективна несвесна психосоматска реакција”, родитељи су попадали у несвест. 

Министар просвете Срђан Вербић лично је наложио цепаницама каљаву пећ у овој школи, и наредио да се одмах испита зашто су родитељи попадали у несвест. У међувремену, теорије су различите.

Неки сматрају да је у суседној учионици наставница хемије нешто мућкала са водоником и сумпором, па су гасови доспели у просторију где су родитељи имали састанак. Други су уверени да их је професор физичког префорсирао терајући их на трчање пре родитељског састанка. Трећи пак, сматрају да је проблем кампањско учење и да су родитељи дошли неприпремљени, па су се претварали да су пали у несвест како би избегли испитивање за оцену.

– Директор је читао саопштење Министарства кад сам после неколико секунди осетила одједном да постаје загушљиво, почело је да ми се врти у глави и да ми буде мука. Пала сам и пробудила се у болници. Нисам осетила никакав гас, али сигурно нисам пала зато што је Немањин отац пао – рекла је једна мајка. 

Један од забринутих очева тражи да надлежни испитају ствар. 

– Није нас пало троје-четворо, већ више од четрдесеторо. Не знам да ли је у питању тровање школском ужином коју су нам донели након часа физичког. Али док се ово не реши, плашимо се да дођемо на следећи родитељски – казао је он.

И док су родитељи бесни због приче да су се претварали и да се нису добро припремили за контролни, школски психолог верује даје у питању масовна хистерија.

– Родитељи су видели једни од других. Када се један онесвестио, ухватила их је паника па су реаговали несвесно редом падајући у несвест. Класичан домино ефекат – рекао је психолог.

Поделите

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *